Sakarya Meydan Muharebesi sonrası Türk Ordusu'nun düşmanı tamamen Anadolu’dan atmak üzere gerçekleştirilen ve 26 Ağustos 1922 sabahı Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruz’un yıl dönümünde hayata geçirilecek etkinlik için binlerce kişi Anıtkabir’de Atatürk’ün portresi için bir araya geldi.

Atatürk’ün portresi ilk olarak 2012 yılında İzmir’de 2 bin 400 kişiyle Atatürk portresi yapıldı. 2013 yılında ise Bursa’da 5 bin 990 kişiyle Atatürk portresi gerçekleştirildi.

“Dünyanın En Büyük Atatürk Portresi” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi hedeflenen etkinlikte yer almak isteyen vatandaşlar sabah saatlerinde Anıtkabir’e gelerek isimlerini yazdırdı. Görevlilerin içeri alması ile birlikte Anıtkabir’e gelen binlerce kişi daha sonra meydanda toplamaya başladı. Yetkililerin daha önceden işaretledikleri noktalara gruplar halinde alınan vatandaşlar Atatürk’ün portresinin 3,5 saatte tamamladı. Anıtkabir'deki portrede 6000 bin kişi yerini aldı.

Toplanan binlerce insan 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı eşliğinde portreyi oluşturdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından parmaklarını kalp şeklinde birleştirecek olan binlerce kişi portre oluştuktan sonra 5 dakika bu şekilde kaldı.

Etkinlik, proje lideri Cumhur Aygün tarafından Skorsky helikopterle fotoğraflandı. Portrenin tamamlanmasının ardından vatandaşlar ellerindeki kağıtları sayım için kutulara bıraktı.
Editör: Haber Merkezi