Canından can kopararak bir diğer canlının dünyaya gelmesine vesile olmak başlı başına bir yetenektir zaten zira içinde giderek büyüyen hareket eden bir varlığı taşımak çok da kolay değildir ama anneler bunu başaran çok özel varlıklardır.

Bazen de kimi kadınlar doğurmasa, hamilelik süreci geçirmese bile bir çocuğa emek verirler. Kendi kanlarından, canlarından olmasa bile sabırla, sevgi ile hiçbir beklentileri olmadan iyi bir insan olması çaba harcarlar. O yüzden belki de anneliği sadece karnında taşımaya bağlamamak gerekir.

Anne demek koşulsuz sevmek, sabır etmek, emek vermek demektir. Günlerce uykusuz geceler demektir.  Gece üşür diye kalkıp kocaman olsa bile odasına gidip üstü açık mı değil mi bakmak demektir. Anne olmak o çok istediğin ayakkabıdan vazgeçip kızın biraz daha yüksek not alsın diye cebindeki son parayı dershaneye vermektir.



Hal böyle olunca da annelere ne yapsak az kalır.

Anneler Gününün Önemi


İşte tüm mevcut ve bilinen gerçekliğin içinde Yunan mitolojisinden itibaren anneler günü hayatlarımıza girmiş ve o günden bugüne kadar gelmiştir.
Her ülke anneler gününü farklı zamanlarda kutlasa da böyle de bir durum olduğu ortadadır. Bazen iş yoğunluğundan, bazen farklı yerlerde yaşandığından anne ile geçirilemeyen anlar adına düşünülen özel bir gündür ve Mayısın ikinci pazarı Ülkemizde de anneler günü olarak kutlanır

Anneler Gününde Anneye Ne Alınır?

Anneler günü fikirleri
ise bu özel gün gelmeden kişilerin kafasına takılır ve insanlar ne yapacağını, ne alacağını düşünmeye başlar. Gelin dilerseniz birkaç öneri verelim adına

Burada en temel konu annenize gereksinimi olan bir hediye mi alacağınız yoksa onu şaşırtacak çok mutlu edecek, hep hayal ettiği bir şeyi almaktır ona karar vermeniz gerekir buna karar verdikten sonra ona göre hediyenizi alabilirsiniz.
Ama bunun dışında o gün ana kız baş başa pikniğe gitmek, en sevdiği yemeği yapmak, özel bir sunum hazırlamak,  baş başa bir tatile çıkmak ya da sadece tüm bir günü cep telefonunuzu kapatıp yanında geçirmek yeterlidir. Unutulmamalıdır ki en güzel anneler günü fikri koşulsuz sevgidir. Hepsiburada Wiki http://tr.wikipedia.org/wiki/Hepsiburada.com
Editör: Haber Merkezi