Adana'da yaşayan 67 yaşındaki Nigar Kahraman, dolandırıcıların kurbanı oldu. Kendini savcı olarak tanıtanlara inanan kadın, biriktirdiği bütün parayı poşete koyup, balkondan attı. Poşette 1450 Euro ile 1020 TL para olduğu öğrenildi. Kahraman, daha sonra aradığı kişiye ulaşamayınca dolandırıldığını anladı. Polise ifade veren Kahraman, 30 yaşlarında bir kadının para dolu poşeti alarak kaçtığını söyledi.

Toros Mahallesi'nde 10 katlı apartmanın 5'inci katında oturan Nigar Kahraman'ı cep telefonundan arayan kişi kendisini 'savcı' olarak tanıtıp, "Teyzeciğim, ben savcıyım, senin bankada hesabın var mı? Hesabınızdaki paraları sahte kimlikle çekip terör örgütü için kullanacaklar" dedi. Dolandırıcının sözlerine inanıp paniğe kapılan Nigar Kahraman, "Peki ne yapacağım savcı oğlum? Öyle biz olmadan paramızı bankadan nasıl çeker? Bana akıl ver" diyerek yardım istedi. Nigar Kahraman'ı tuzağına düşüren dolandırıcı, "Evde para, altın ne varsa hemen hazırla, evde bekletme" deyip tamamını poşete doldurmasını söyledi. Nigar Kahraman'ın ev adresini de öğrenen telefondaki dolandırıcı, yaşlı kadına polisin dışarıda beklediğini ve parayı balkondan onlara atmasını istedi. Paniğe kapılan Nigar Kahraman, poşete koyduğu 1450 Euro ile 1020 TL'yi attı. Bu sırada aşağıda bekleyen 30 yaşlarındaki bir kadın poşeti alıp, koşarak sokaktan uzaklaştı. Nigar Kahraman bir süre sonra tekrar aradığı kişiye ulaşamayınca dolandırıldığını anlayıp polise şikayetçi oldu.

Toros Mahallesi'nin ara sokaklarına ve olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Polisin bütün aramalarına rağmen para dolu poşeti alan kadın bulunamadı.

Polise ifade veren Nigar Kahraman, "Savcı olduğunu söyledi. Bankadaki bütün paramızı birinin çekmeye çalıştığını söyledi. Ben de korktum, evde ne kadar altın, para varsa hepsini yok etmemiz gerektiğini söyledi. Ben de altın olmadığını, para bulunduğunu söyledim. O da poşete doldurmamı, aşağıda bekleyen polise atmamı istedi. Balkondan baktım polis filan yoktu. Bir kadın bekliyordu, onu polis sandım bütün paramı kendi ellerimle attım" diye ağladı.

Polis, telefon dolandırıcısı ve para dolu poşeti alan kadını yakalamak için çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.