Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara sorumlusu Erdem Gül, MİT TIR’larının silah taşıdığına dair haber nedeniyle tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcılık iki gazetecinin 'silahlı terör örgütüne üye olmak, siyasi veya askeri casusluk ve devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken belgeleri açıklamak' suçlarından tutuklanmasını istedi.

Dündar ve Gül, soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili İrfan Fidan’a ifade verdi. Savcılık ifadesinin ardından Dündar ve Gül, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. İki gazetecinin de 'silahlı terör örgütüne üye olmak, siyasi veya askeri casusluk ve devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken belgeleri açıklamak' suçlarından tutuklanması talep edildi.

Dündar ve Gül, nöbetçi İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğinde ifade verecek.


GAZETECİLİK YARGILANIYOR

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, savcının tutuklama talebinin ardından Twitter hesabından ilk duygularını paylaştı.

Dündar, "Erdem Gül ve ben, tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildik. Gazetecilik yargılanıyor. Sıra duruşmada." ifadelerini kullandı.