Kura çekimi öncesinde konuşma yapan ÖSYM Başkanı Demir, "Kurayla yerleşmek için tercih yapan 40 bine yakın kişi içerisinden noter huzurunda ve bilgisayar huzurunda kuralarını çekip onlara da yerleşmeye hak kazanımları oluşturacağız, tespit edeceğiz. Akşam üzeri veya yarın bunların da sonuçlarını açıklayarak aşağı yukarı 4 bin engelli kardeşimizin kamu kurumlarında çalışmaları için hak ve adalet ölçüsünde göre yollarını açacağız." dedi.

Herkesin huzurunda bir noktaya dikkat çeken Demir, "Tüm bu çalışmalar, gerek ÖMSS, EKPSS 2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapan, şuan da Gaziantep Belediye Başkanı olan Fatma Şahin'in büyük destekleriyle oluştu. Biz Türkiye adına çok müteşekkiriz." şeklinde konuştu.

Demir, "ÖSYM’nin tek amacı hak ve adaleti tesis etmek. Bunun dışındaki tüm yorumların gerçek dışı olduğu, tüm yapılan değerlendirmelerin doğru olmadığını sizlerin huzurunda biz kez daha tekrar etmek istiyorum. Özellikle birkaç gün içerisinde bu tür yorumlar alıyoruz ve bunları da çok doğru bulmuyoruz. ÖSYM hiçbir zaman hak ve adaleti tesis etmekten ayrılmayacak ve sizlerin desteğiyle bu yıl da bu yürüyüşe devam edecek." değerlendirmesini yaptı.

SALONDAKİ ENGELLİLER SEVİNEMEDİ

EKPSS, kura çekimi esnasında genel merkez binasında hazır bulunan engelli vatandaşlar meraklı gözlerle isimlerinin bilgisayar ekranına yansımasını bekledi. Çekilen kuralara engellilerin sevinememesi gözlerden kaçmadı.
Editör: Haber Merkezi