Olay Eskişehir'de 01.00 sıralarında meydana geldi. Çiftçi olduğu öğrenilen Ramazan Dikbıyık, 38 yaşındaki eşi Şeker Dikbıyık ile tartışmaya başladı. Tartışma sonrası Ramazan Dikbıyık, eşi Şeker Dikbıyık'ı göğsünden ve çeşitli yerlerinden, evde misafir bulunan ağabeyinin boşandığı eşi Saliha Uyar'ı da 5 yerinden bıçakladı. 2 kadın da Ramazan Dikbıyık'ın elinden kurtulmak için oturdukların apartmanın 1. kat penceresinden bahçeye atladı. Sürünerek sokağa çıkan kadınlar bağırarak yardım istedi. Kadınları görenler durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Ramazan Dikbıyık ise çıplak ayakla evden kaçtı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri Şeker Dikbıyık'ı Yunus Emre Devlet Hastanesine, Saliha Uçar'ı ise Eskişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Şeker Dikbıyık, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti. Saliha Uçar'ın ise hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Ramazan Dikbıyık ise kaçtıktan bir süre sonra polisi arayarak "Eşimi bıçakladım. Sıhhiye Kavşağı'ndayım. Gelip beni teslim alın" dedi. Söz konusu yere giden polis, Dikbıyık'ı gözaltına aldı. Dikbıyık olayı namus meselesi yüzünden yaptığını iddia etti.

Bu arada ölen Şeker Dikbıyık'ın arkadaşları "Şeker bir süre önce Ramazan'dan ayrı yaşamaya başladı. Ancak boşanmamışlardı. Araya Ramazan Dikbıyık'ın ağabeyi Sabri'nın eski eşi Saliha Uyar girdi ve onları barıştırdı. Şeker ile Saliha bir temizlik şirketinde çalışıyorlardı" dedi.