İdil'de hendeklerin kapatılıp barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren ilçe merkezi ile Dirsekli Köyü'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, yaklaşık 4 bin polis ve jandarma özel harekat timinin katıldığı operasyonlar devam ediyor.

İdil ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıktaki Cehennem Deresi'nden gece yarısı ilçe merkezine kalabalık bir terörist grubu sızma girişiminde bulundu. Daha önceden bölgeden sızmayı önlemek için ilçe merkezi ile Cehennem Deresi arasındaki önemli noktalarda konuşlandırılan askeri timler, PKK'lıları fark etti.

ÇATIŞMA SABAHA KADAR SÜRDÜ

PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma yer yer sabaha kadar devam ederken, bölgeye karadan gece takviye askerler sevk edildi. Çatışmalar sırasında 9 PKK'lı öldürülürken, bölgeye sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Kobra helikopterler sevk edildi. Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu alanları yoğun ateş altına alıp, bombaladı.

Çatışmanın ardından bölgede arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçleri öldürülen 9 PKK'lının cesedini buldu. PKK'lıların cesetleri helikopterlerle İdil Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bölgede öldürülen başka PKK'lının bulunup bulunmadığını belirlemek için güvenlik güçleri tarafından arama tarama faaliyetleri sürdürülüyor.

YENİ MAHALLE'DE OPERASYON

Öte yandan dün gece patlayıcı tuzaklı hendek ve barikatların bulunduğu Yeni Mahalle'de yoğunlaşan çatışmaların ardından çok sayıda tank ve zırhlı aracın mahalleye girdiği belirtildi. Bugün saat 06.00'da başlayan şiddetli patlama ve silah sesleri ile birlikte kobra tipi helikopterler havadan mahalle üzerinde sürekli uçuş yaptı.

UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI

Operasyonlar devam ederken, Yeni Mahalle'de bulunan tuzaklanmış barikatlar da tanklardan yapılan top atışlarıyla imha ediliyor. Dün gece bu patlayıcılardan biri imha edilirken, patlama sırasında şarapnel parçasının isabet ettiği bir uzman çavuş yaralandı. Yaralanan asker hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.