Önümüzdeki akademik takvimde 7 fakültede 800'e yakın lisans öğrencisinin kayıt yaptıracağı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nde,  merkezi derslikler binası ihale aşamasına geldi. 2013-2014 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi öngörülen merkezi derslikler, 700.000 m2'lik alanda oldukça modern bir eğitim fırsatını İKÇ öğrencilerine sunuyor. "Kampüs Master Projesi" hakkında bilgi veren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, planlı ne yapmak istediğini bilerek hedeflerini koyan bir üniversite olduklarını vurguladı.

İKÇ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, " Üniversitemiz Rektörlüğü, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Çiğli Ana Yerleşkesinin oluşacağı yaklaşık 700.000 m2'lik alandaki binalarda hizmet vermeye devam edecektir.  2012- 2013 eğitim- öğretim yılında toplam yedi fakültemizde lisans öğrencilerimizin eğitimlerine başlayabilmeleri için hızlı bir yapılandırmanın içine girdik. Planlı, ne yapmak istediğini bilen, hedeflerini belirlemiş ve bu hedeflere ulaşmak için stratejisini ortaya koymuş genç ve dinamik bir üniversitenin şekillenmesi için hazırlanan bu dev projenin üniversitemizin kurumsal kimliğini kazanması açısından da oldukça aydınlatıcı olduğunu düşünüyoruz" dedi.
2011-2023 Gelişim Planı Taslağını hayata geçirmek için tüm gayretlerin sarfedildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Galip Akhan,  İKÇ 2011-2023 Stratejik Planının, önemli bir başlangıç noktası olduğunu söyledi.
"Amaç dünya üniversitesi olmak"
Bir dünya üniversitesi hedefi noktasındaki tüm çalışmaların katılımcı bir anlayış içinde sürdürüldüğüne dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Akhan, " Akademik ve idari personelimiz bu çalışmalara aktif olarak katılmış, bütün birimlerimizin görüşleri alınarak sağlıklı ve doğru bir planlama için yoğun çaba harcanmıştır. Ortaya çıkan master proje,  İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi misyon ve vizyonuna ulaşması yolunda, ilke ve değerlerimiz göz önüne alınarak hazırlanmış bir yol haritasıdır. Üniversitemiz her geçen yıl güçlenerek gelişecek; 'dünya üniversitesi' dediğimiz bir konsept ile Farklı kültürlerin bir arada olduğu, uluslararası bir üniversite olma yolunda tüm gayretlerimizi sarfetmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi