Olay Elmalı İlçesi'nde bulunan Bayralar Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre Şaban Şener, Eşref Nalbant ve onun oğlu, bir başkasına ait bahçede kazı yapmaya başladı. Ancak kazı sırasında saat 22.00 civarında göçük meydana geldi. Şener ve Nalbant toprağın altında kalırken, Nalbant'ın oğlu ise kuyudan çıkmayı belindeki ipe tutunarak başardı.

Durum hemen yetkililere haber verildi. Olay yerine giden kurtarma ekipleri göçük altında kalanları kurturmak için çalışma başlattı.



Ancak ekipler çalışmalar sonucunda iki kişinin de cesedine ulaştı. Şener ve Nalbant'ın cesetlerinin toprağın 14 metre altında bulunduğu öğrenildi. Toprak altında çıkartılan cesetler morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

'DEFİNE ARIYORDUK' İDDİASI

Göçükten kurtulan Eşref Nalbant'ın oğlu Ganim Nalbant'ın, olayın ardından çevredekilere kuyuda define aradıklarını söylediği iddia edildi. Şok geçiren Ganim Nalbant'ın kazıyı ne kadardır sürdürdükleriyle ilgili net bilgiler veremediği kaydedildi.

Şaban Şener ile Eşref Nalbant'ın cenazeleri Elmalı Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından bu sabah ailelerine teslim edildi.

Bahçenin bulunduğu evin sahibi Y.Y. ise jandarma tarafından gözaltına alındı.