Patlamada ilk belirlemelere göre 4 asker yaralandı. Bölgeye itfaiye ekipleri ve ambulanslar sevkedildi.


3 YARALI TABURCU EDİLDİ


İzmit'in Rahmiye Köyü yakınlarında kurulu Askeri Mühimmat Bakım ve Depo Komutanlığı'na ait alandaki binalardan birinde çalışma yapılırken meydana gelen patlamada yaralananlardan 3'ü, Kocaeli Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edilirken, 1'inin ise tedavisi devam ediyor.

Donanma Komutanlığı'na bağlı Gölcük Tersanesi Cephane Bölük Komutanlığı’nda görevli sivil işçiler olduğu belirlenen ve mühimmat imha veya onarımı için İzmit'teki Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Bakım ve Depo Komutanlığı'na geldikleri belirlenen sivil askeri personelden 40 yaşındaki Fuat Memiş'in ayağına parça isabet ettiği ve ameliyat edildiği öğrenildi. 49 yaşındaki Aytekin Sarı, 44 yaşındaki Kadir Gül ve 43 yaşındaki Güven Vicdan'ın ise durumlarının ciddi olmayıp tedavilerinin ayakta yapıldığı, daha sonra Gölcük'e gönderildikleri belirtildi.

Olayın ardından Mühimmat Bakım ve Depo Komutanlığı'nın çevresindeki tel örgüler boyunca askerlerin çok geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.