İlk gün Türkçe ile başlayan sınavlar matematikle devam etti, din kültürü ve ahlak bilgisi ile sona erdi. 8. sınıflar yarın ise fen bilimleri, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavlarına girecek.

En çok matematikte zorlandıklarını belirten öğrencilerden Yasemin Ertingü, “Bu seneki TEOG’da geçen senekine göre matematik çok zordu. Bence daha kolay yapmaları gerekirdi. Çünkü bizim iyi bir liseye gitmemiz gerekiyor. Zor yapıyorlar soruları aksine daha kolay yapmaları gerekirdi sınavları. Matematik baya bir zordu.” dedi.

Sınavların kolay sorulmamasından şikayet eden Zeynep Yıldız da “Matematikle çürüyeceğiz. Ya kolay yapsınlar ölürler mi? Okul sınavı ayrı burada ayrı çürüdük yemin ediyorum çürüdük ya. Bence lise puanlarını birazcık aşağıya indirsinler. 500 tam puan nedir ya biraz düşürsünler bunları.” diye konuştu.

Başka bir öğrenci Rabia Köse ise “Ben çok çalıştım günlük 70’ten fazla soru çözdüm. Bu TEOG kolaydı ama matematikte biraz zorlandım. Çünkü görmediğimiz konularda çıktı orada. Yarın ise fen, sosyal ve İngilizce sınavı var.” dedi.

Geleceklerinin TEOG sınavlarıyla şekilleneceğini hatırlatan Zeynep Baş isimli öğrenci, “TEOG güzel geçti ama bazı sorular çok karışıktı. Özellikle geçen seneye göre zordu. Hatta bazı sorular çelişkiliydi iki cevap birden çıkıyordu. Bunlar tabi ki bizi zorladı. Bence daha kolay olmalı çünkü geleceğimiz bu sınavlara bağlı. Daha kolay sınavlar olursa daha güzel sınavlara gideriz. Bence herkes zorlandı okulun birincileri bile gelmiş yanımda ağlıyordu. Yani o kadar çok zordu.” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi