Olay 28 Ekim günü Adana'da meydana geldi. Yunus Emre Sokak'ta saat 22.30 sıralarında sokakta bir genç kızın hareketsiz yattığını görenler durumun polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, genç kızın 21 yaşındaki Berivan Minaz olduğunu ve ağzından vurularak öldürüldüğünü belirledi.

Cinayeti ortaya çıkarmak için bir ekip kuruldu. Ekipler genç kızın üzerinden çıkan malzemeleri araştırmaya başladı. Genç kızın yanı başında bulunan cep telefonu da incelemeye alındı. Ses kaydı alındığını belirleyen polis kaydı dinlediğinde katilin sesini duydu. Seste 'Seni öldüreyim mi, ağzına silahı sokayım mı' diye bir konuşma ve sonra silah sesi geldiği belirlendi. Bu ses kaydı üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Minaz'ın en son 32 yaşındaki Tarık O., 19 yaşındaki Muhammet Ö., 45 yaşındaki Tahsin S. ve Murat T. ile bir barda eğlendiği öğrenildi. Daha sonra Tarık O.'nun genç kızı evine bıraktığı, bir süre sonra da yeniden biraraya geldikleri belirtildi. Tarık O.'nun kızı vurduktan sonra kanlı kıyafetlerini değiştirmek için eve gittiği, sonra da hastane morguna giderek ağladığı ortaya çıktı.

Polis Tarık O.'nun aracında Minaz'a ait dokulara ve kan lekelerine rastladı. Gözaltına alınan Tarık O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tarık O.'nun 2009'da bir cinayete karıştığı ve cezaevinde yattığın, olay günü de cezaevinden izinli olarak dışarı çıktığı öğrenildi.




 
Editör: Haber Merkezi