Balıkesir Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından alınan çok amaçlı su tankerleri, orman yangınlarına ilk müdahale için kullanılacak. 2,5 ton su kapasiteli tankerler,100 metrelik hortumuyla bir arazözün işini yapabiliyor.

Orman yangın yönetim binasının temelinin de atıldığı, Kepsut yolu üzerinde bulunan Orman Tamirhanesi'nde yapılan törene AK Parti Milletvekili Tülay Babuşçu, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, daire müdürleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve köy muhtarları katıldı. Törende konuşan Vali Arslan, muhtarların su tankerlerini yangınların dışında da kullanabileceğini söyledi. İldeki 892 köyden 130'una tanker verildiğini belirten Arslan, "Bu sayıyı kısa sürede 200-300'lere çıkarmalıyız. Önümüzdeki yıllarda köylerimize su tankeri verilmesi uygulamasına devam edeceğiz." dedi. Ormanlar konusunda çok önemli çalışmalar yapılması sebebiyle memnuniyetini dile getiren Arslan, Balıkesir'in yüzölçümünün yarısına yakın olan orman varlığını, tarıma uygun olmayan diğer alanları da faaliyete açarak geliştirmek için çalıştıklarını aktardı. Orman teşkilatının alet ve ekipman açısından çok güçlü olduğuna dikkat çeken Arslan, temeli atılan yangın yönetim binasının yıl sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Ateş ise, "Bu tankerlerin verilmesiyle köylerimiz, civarlarında çıkan orman, ev, ahır, samanlık ve anız yangınlarına profesyonelce müdahale edebilecek hale gelecektir. Yangınlarla mücadelede kırsal alanın gücü artacaktır." diye konuştu.

Ardından su tankerleri, çalıştırılarak köy muhtarlarına teslim edildi. Görevliler, tankerin teknik özellikleri ve nasıl kullanılacağıyla ilgili kısa bir eğitim de verdi. Vali Arslan ve beraberindekiler, daha sonra orman yangın yönetim binasının temelini atmak için birlikte harç düğmesine bastı.