Alınan ilk bilgilere göre, binanın giriş katında önce iki küçük patlama meydana geldi. Patlamanın ardından alevler yükselmeye başladı ve alevler tüm binayı sardı, bina dumanlar altında kaldı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevkedildi.

Polat Tower'de mahsur kalanların tahliyesine başlanırken çevredeki işyerleri ve konutlar da boşaltıldı. Yangın itfaiye ekiplerin müdaühalesi sonucu kontrol altına alındı.

İKİ İTFAİYE ERİ YARALANDI

Polat Tower'da çıkan yangına müdahale sırasında iki itfaiye eri yaralandı.

Yaralı itfaiyeciler, ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Bir itfaiye erinin dumandan etkilendiği, diğer itfaiye erinin ise düşerek yaralandığı öğrenildi. Acil servise alınan itfaiyecilerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

POLAT İYİ Kİ AKILLI SİSTEME YATIRIM YAPTIK


Adnan Polat ise "Şu an binada herhangi can kaybı yok. Normal günde 1000-1500 kişinin yaşadığı bir bina" dedi. Adnan Polat'ta binanın akıllı sistemli olduğunu böylesine bir yangına otomatik olarak müdahale edecek teknolojiyle donatıldığını hatırlatarak, "Bu sisteme yatırım yapmamız ne kadar doğruymuş gördük oldu" dedi.

İBB: YANGINA 34 ARAÇ VE 111 PERSONEL İLE MÜDAHALE EDİLDİ


Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Polat Tower'daki yangınla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Şişli Fulya'da 42 katlı Polat Tower Residence'ın dış cephesinde meydana gelen yangın İstanbul İtfaiyesini alarma geçirdi. Yangın 45 dakika kontrol altına alınarak söndürüldü. Saat 10.40 gelen ihbarla Mecidiyeköy İtfaiye grubu 3 dakikada olay yerine intikal ederek yangına müdahale etmeye başladı. İlk grubun takviye istemesiyle birlikte Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Fatih, Seyrantepe, Başakşehir, Gazi, Kayışdağı, Bakırköy grupları bölgeye sevk edildi. Ekipler kısa aralıklarla olay yerine giderek yangına müdahale etmeye başladı. Yangına 34 araç 111 personel müdahale etti. Yangında ölen yada yaralanan olmadı. İtfaiyenin yangına geç müdahale ettiği iddiaları gercekği yansıtmamaktadır. Yangında 52 metrelik (dünya standartlarının en uzun) yangın merdiveni, Kocayusuf Ahtapot ve çeşitli özelliklere sahip araçlar ve uzman bir kadro ile müdahale edildi"

Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme sürüyor.

Editör: Haber Merkezi