Avrupa’da yayınlanan ‘Özgür Politika’ gazetesinde röportajı yayınlanan Muslim, Türk yetkililerle güvenlik, özerklik ve sınır üzerindeki insani yardımlar konularının ele alındığını, iddiaların aksine kendilerine dayatma veya herhangi bir uyarıda bulunulmadığını söyledi. Muslim, “Ne bir dayatma, ne rica etme var. Normalleştirmeye, birbirimizi iknaya çalışıyoruz. Özerklik meselesi, amacımız böyledir diye anlattık. Sınır üzerindeki insani yardımları bazı rutin şeylere bağladıklarını, biraz geciktiklerini söylediler” dedi.

Nusaybin, Akçakale, Karkamış, Kilis, Cilvegözü sınır kapılarının insani yardım için açılmasını istediklerini ifade eden Muslim, oluşturmayı düşündükleri yönetimin tamamen geçici olacağını, Suriye için çözüm bulunduğunda anayasa getirildiğinde, bu ülkedeki bütünün bir parçası olacaklarını ifade etti.

"BERLİN DUVARI ÖRMEMİŞLER AMA.."

PYD Eş Başkanı, Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin kendilerine yönelik tutumunu eleştirdi.Suriye ile Kuzey Irak arasındaki son günlerde büyük insan göçü görülen Semelka Sınır Kapısı’na binlerce kişinin yığıldığını bu nedenle kimsenin karşı koyamadığını ifade eden Muslim, “Berlin Duvarı gibi bir duvar örmemişler ama her şey izne bağlı. İlaç geçecekse iki-üç gün bekletiyor. Hasta geliyor iki gün kapıda bekletiliyor. Artık buna kapı açık derseniz o manada olabilir” dedi.

Türkiye’den önce gittiği İran’daki temaslarını da anlatan Salih Muslim, bazı üst yetkililerle görüştüğünü, kendilerini anlattıklarını, iki tarafın da diyalogdan yana olduğunu, Kürtler’in haklarını kabul ettiklerini ekledi.


Editör: Haber Merkezi