İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı katılmadı. Duruşmada Fatih Terim'i ise avukatı Rezan Epözdemir temsil etti. Müvekkili Fatih Terim’in Antalya’da milli takım kampında olmasından dolayı duruşmaya katılamadığını belirten Epözdemir esas hakkındaki savunmasında Rasim Ozan Kütahyalı’nın Fatih Terim hakkında twitter üzerinden ‘yalancı, sahtekar ve alçak’ şeklinde beyanları olduğunu ve bu şekilde müvekkilinin kişilik haklarını ihlal ettiğini söyleyerek sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Rasim Ozan Kütahyalı’nın avukatı ise yaptığı savunmada “Müvekkilim hakkında yapılan suçlamaları kabul etmiyoruz. Kendisi basın mensubu olması hasebiyle kamuoyunu bilgilendirmek adına bu eylemi gerçekleştirmiştir. Suç işleme kastı yoktur. Beraatını talep ediyoruz” dedi.

Söz alan Ünal Aysal’ın avukatı ise “İfşa etmek demek kamuoyuna arz etmek demektir. Biz hiçbir zaman bu olayda telefon konuşmasını ifşa etmedik” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Rasim Ozan Kütahyalı’nın "hakaret" suçundan günlüğü 50 TL'den 9 bin 150 TL adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, Rasim Ozan Kütahyalı'nın "haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan da 2 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Sanık Kütahyalı'nın yargılama sürecinde ve eylem sonrasında pişman olmaması durumunu göz önünde bulunduran mahkeme, para ve hapis cezasında ertelemede bulunmadı.

Sanık Ünal Aysal hakkında ise "haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırarak cezayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Teknik Direktör Fatih Terim ile aralarında yaptıkları mesajlaşmaların basında yayınlanmasına neden olduğu iddiasıyla Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal hakkında “haberleşmenin gizliliği ihlal" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis, bu mesajları 30 Eylül 2013 tarihinde televizyon programında yayınlayan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında da "hakaret ve haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan 1 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep ediliyordu.