Her 1 Mayıs'ta olduğu gibi bu 1 Mayıs'ta da Taksim inadı yaşandı. Valilik 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim'de kutlanmasına izin vermedi. Bu yüzden Taksim'e giden bütün yollar kapatıldı, Taksim'e polis yığıldı. Taksim'e kimsenin girmemesi için bütün önlemler alındı. Türkiye'de sanki bir tek Taksim'de olaylar çıkıyormuşçasına alınan önlemler ise şaşkınlık yarattı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla şehir dışından takviye olarak İstanbul'a getirilen polislerle birlikte görev alacak çevik kuvvet polisleri, İstanbul'da önceden belirlenen yerlerinde konuşlandı. Sabah saat 05.30 itibariyle Taksim Meydanı ve çevresine İETT otobüsleriyle çok sayıda çevik kuvvet polisi getirildi. Ayrıca Beşiktaş Barbaros Bulvarı ve Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi önünde de çevik kuvvet polisleri ve TOMA'lar tedbir aldı. Başbakanlık Ofisi'nin önü demir bariyerler ile kapatıldı. Polislerin aldığı güvenlik tedbirleri artarak devam ediyor.


Taksim Meydanı'na çıkar tüm yollar kapalı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kutlamalara izin verilmeyen Taksim Meydanı'ndan Tünel Meydanı'na kadar İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokaklar bariyerle kapatıldı.

Çok sayıda çevik kuvvet polisinin yer aldığı sokak başlarında Taksim Meydanı'na gidilmemesi amacıyla İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokakların önü bariyerler ile kesildi. Sokak başlarında bariyerler ve çevik kuvvet ekipleri beklerken, Tünel Meydanı'nda da bir TOMA, İtfaiye aracı ve çevik kuvvet araçları hazır tutuluyor.

DİSK ve KESK Başkanları Beşiktaş'ta

DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin üyelerinden oluşan bir grup, Beşiktaş Meydanı'na geldi. Grubu aralarında CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi'nin de olduğu az sayıdaki kişi alkışlarla karşıladı. Kani Beko burada basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Kani Beko, "Dün DİSK, KESK, TTB, TMMOB temsilcileri olarak İstanbul Valisi'ne Başbakanın dün yaptığı açıklamaları kendilerine hatırlatarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü dünyada olduğu gibi İstanbul Taksim Meydanı'nda el ele, omuz omuza, kardeşçe kutlamak istediğimiz söyledik" dedi.

Beko, "Dilerim türkülerle, şarkılarla Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlarız" diye konuştu.

50 KİŞİLİK GRUP BARİYERİ AŞTI TAKSİM'E GİRDİ

Sabah saatlerinde Türk-İş heyetinin Kazancı Yokuşu’ndaki anmasının ardından alandaki bekleyiş sürüyordu. Saat 11:00 sıralarında yaklaşık 50 kişilik grup bariyerleri aşarak meydana girdi…

Sıra Selviler Caddesi’nden giren ve hızla Anıt etrafında toplanan grup polis tarafından dağıtıldı. Göstericilerden bazılarının gözaltına alındığı gözlendi.

Okmeydanı'nda biber gazı ve tazyikli su ile müdahale

Okmeydanı'nda favai fişek atan gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sonrası gruplar ara sokaklara dağıldı. Polisin müdahalesi aralıklarla sürüyor.

Okmeydanı Piyalepaşa Caddesi'nde saat 11.30 sıralarında toplanan bir grup polis ekiplerinin dağılın uyarılarına rağmen dağılmayarak, polise havai fişek attı. Bunun üzerine polis ekipleri gruba biber gazı ve TOMA ile tazyikli su sıkılarak müdahale etti. Müdahale sonrası gruplar ara sokaklara dağıldı. Öte yandan bölgeye Özel Harekat polisleri de sevk edildi. Polisin ara ara toplanan gruplara müdahalesi sürüyor.
Editör: Haber Merkezi