Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde su basması sonucu maden ocağında mahsur kalan işçilerden 23 yaşındaki Ömer Cansu'nun ağabeyi Abdurrahman Cansu, Cansu, ''Kardeşim çalıştığı maden ocağının şartlarından sürekli şikayet ediyordu. Yemek yiyemediklerini, hep ayakta yediklerini söylüyordu. Nefes bile aldırmadıklarını, mola vermeden çalıştırdıklarını söylüyordu'' dedi.

Kardeşinin o gün gece vardiyasında çalışması gerektiğini öne süren Cansu, ''Olay günü aslında gece vardiyasındaydı. Ama gündüz vardiyasına gitti. Niye gidiyorsun dediğimde de 'Ağabey ocaktan çağırdılar. O yüzden gidiyorum' demişti'' diye konuştu.

YEVMİYESİ 32 LİRAYA GELİYORDU


Kardeşi Ömer Cansu'nun askerden öncede farklı maden ocaklarını çalıştığını ve mahsur kaldığı madende de yaklaşık 1.5 yıl çalıştığını belirten Cansu, ''Kardeşim aslında işinden memnun değildi ama gitmek, çalışmak zorundaydı. Kardeşimin günlük yevmiyesi 32 liraya denk geliyordu. Hastalandığında bir kaç gün işe gidemediğinde yevmiyesini kesiyorlardı'' diye konuştu.

KARDEŞİNDEN GELECEK MUTLU HABERİ BEKLİYOR


2'si erkek 7 kardeş olduklarını belirten Cansu, 7 yıl önce balkondan düşmesi sonucu iki ayağından da sakat kaldığını, koltuk değnekleriyle güçlükle yürüdüğü için maden ocağına gidemediğini ve kardeşinden gelecek mutlu haberi televizyondan takip ettiğini söyledi.