Olay İstanbul Kadıköy'de meydana geldi. 17 yaşındaki B.G.K. yolda yürürken yanından geçen Anıl Koray G., durup dururken genç kıza yumruk attı. Olayın gündeme gelmesi ile Anıl Koray G., gözaltına alındı. İfadesi alınan G., daha sonra da adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Bunun üzerine aile kızlarının psikolojisinin bozulduğunu ve şüphelinin kendi evleri yakınlarında dolaştığına dair duyumlar olduğunu söylemeleri üzerine G. yeniden gözaltına alındı.

Nöbetçi savcılık tarafından "Kasten yaralama" ve "Silahla kasten yaralama" suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen G., çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklama kararının gerekçesinde ise, "Bimekan şekilde sokaklarda yaşayan şüphelinin serbest bırakılması halinde kaçma şüphesi bulunduğu, sebepsiz yere mağdura gerçekleştirmiş olduğu eylemin, kişilerin özellikle kadınların özgürce güven içerisinde dolaşma haklarına müdahale anlamına gelmesi sebebiyle toplumsal anlamda taşıdığı önem, şüphelinin serbest bırakılması halinde mağdura ve ailesine baskı yapma girişiminde bulunma ihtimali sebepleri neticesinde tutuklama tedbiri ölçülü ve gereklidir" sözlerine yer verildi.
Editör: Haber Merkezi