Güneş Gazetesi, Kemal Kılıçdaroğlu'nın kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'na ait olan evi '1 milyon dolarlık' daire diyerek haber yapmıştı. Bunun üzerine Zeynep Kılıçdaroğlu bir açıklama yapmış ve haberin gerçeği yansıtmadığını ve daireyi isteyene 100 bin dolara satmaya da hazır olduklarını söylemişti.

Bunun üzerine gazete "100 bin dolar hazır tut sözünü" diyerek manşet attı ve daireye talip olduklarını açıkladı.

Zeynep Kılıçdaroğlu'da bunun üzerine yine bir mektup yazarak teklifi kabul ettiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu evin haberde iddia edildiği gibi 'adalar' manzaralı olmadığını ve alıcının sonradan hayal kırıklığına uğramaması için bunu söylediğini de sözlerine ekledi.


Zeynep Kılıçdaroğlu, Güneş Gazetesi sahibi Zeki Yeşildağ'a şu mektupu yazdı:

Sahibi olduğunuz, T Medya Yatırım San. ve Tic. A.Ş.'ne ait Güneş Gazetesinin 20 Aralık 2017 günlü nüshasında, manşetten "100 bin dolar hazır, tut sözünü... Kılıçdaroğlu, kızının Adalar manzaralı rezidansını değersiz göstermek için '100 bin dolara satarım' diyerek meydan okudu. Güneş olarak biz o rezidansa talibiz. Sözümüz söz." haberini yayınlamıştır.

Soyadımdan da tahmin edebileceğiniz üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı olarak size bu yazıyı yazmaktayım. Haberlerinize konu olan daire bana ait olmakla beraber ısrarla gerçekleri yansıtmayan iddialarla haber yapmaya devam etmekte ve bu daire üzerinden babamı yıpratmaya çalışmaktasınız. Son olarak yukarıda yer alan manetle sanırım babamı köşeye sıkıştırabileceğinizi düşünme hatasına kapıldınız.

Yapmış olduğunuz haberle evi 100 bin dolar karşılığı almaya hazır olduğunuzu beyan etmiş bulundunuzdan teklifinize öncelikle teşekkür eder, sahibi olduğum gayrimenkulün satışı durumunda doğacak gelir vergisi, harç ve masraflar tarafınıza ait olmak üzere 100 bin ABD Doları karşılığı Türk Lirasına daireyi size satmaya hazır olduğumu bildiririm.

Daireyi satın almayı gerçekten kabul etmeniz durumunda adalar manzaralı olmayan evimde güle güle oturmanızı temenni ederim. Malum gazetenizde yayınlanan ve gerçeği yansıtmayan haberlere inanarak hareket edip sonradan hayal kırıklığına uğramayın diye sizi şimdiden bilgilendirmek isterim. İyi çalışmalar...

Bu gelişmeler üzerine Kılıçdaroğlu'nun Buz Rezidans'taki 1+1 dairesini Güneş gazetesinin sahiplerine 100 bin dolar karşılığında sattığı öğrenildi. Hürriyet'in haberine göre tapu işlemleri de dün tamamlandı.