Konak Belediyesi’nin başlattığı, kaldırımları asıl sahiplerine, yayalara açma çalışmalarını sonuna kadar destekliyorum. Zabıtanın işgaliye ödeyerek kaldırımlarda mallarını sergileyen esnafı denetlemesi şart olmuştu.

Kaldırımlar, dükkan sahipleri tarafından belediyeye ödenen işgaliye ölçüsünün çok üstünde işgal ediliyor bunu hepimiz görüyoruz.
Kaldırımlar sanki o işyerinin deposu gibi. 
İşyeri sahipleri, önlerindeki kaldırımın kendilerine ait olmadığını, yayaların hakkına tecavüz ettiklerinin bilincine varmalı. 
Bu satırları okuyan işyeri sahiplerinin hemen atılıp, “Kaldırımlardaki işportacıları neden yazmıyorsun…” diyeceklerini biliyorum.
Öncelikle, hafta sonu başlattıkları çalışmalarla kentin belli yerlerindeki kaldırımlara çeki düzen getiren zabıta bunu kentin geneline yaymalı.
İşgaliye adı altında kaldırımların tamamen işgal edilmesini önlemeli. 
Buraya kadar belediyenin ve zabıtasının yayındayım.
Amaaaa….
İşyeri işgaliyesinin ölçüsünü alırken birkaç santim fazlalık için ceza yazan zabıtanın, kaldırımlarda sergi açan işportacıları görmemesine anlam veremiyorum.
İşgaliyenin suistimal edilmesi, esnafın, belediyeden aldığı izinden daha çok yayılması tabi ki affedilemez.
Fakat, yerleşik esnafa bu yapılırken, 10 metre ilerde işportacının kaldırıma manav açmasına da göz yumulmamalı.
Vatandaş ikisinden de şikayetçi.
Esnafın kaldırımı işgal etmesinden de, işportacının kaldırımları dükkana çevirmesinden de.
Özellikle Mithatpaşa Caddesi  İşporta Cumhuriyeti haline geldi. 
Siz şimdi gelip sadece yerleşik esnafa işgaliye cezası yazarsanız, hem de haksızlık etmiş olursunuz hem de sorunu ortadan kaldırmış olmazsınız.
Esnaf, kira ödüyor, elektrik ödüyor, stopaj ödüyor, eleman maaşı ödüyor, vergisini ödüyor, tabi ki bunların hepsi sattığı ürünün fiyatına yansıyor. 
10 metre ilerisinde, ya kaldırımın üstünde ya da dökük bir kamyonetin kasasında  satış yapan işportacıyla nasıl rekabet etsin. 
Esnaf da, işportacılar gibi kaldırıma yayılmakta buluyor çareyi. 
Önce esnafı bu haksız rekabetten, kaldırımları işportacı dükkanı olmaktan kurtarın sonra yerleşik esnafa, “İşgaliyenin ölçüsünü kaçırmışsın” diye ceza yazın.

SON SÖZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve tüm ilçe belediye başkanlarından ricam, kucaklarında buldukları bu önemli soruna acil ve adil çözüm getirmeleri.