19 Nisan 2013 Cuma günü saat 19.30’da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin düzenlediği 10. Reçete Günleri sonrasında Tenis Kafe’de müzisyen doktorların kurduğu grup, en sevilen pop jazz parçaları dinleyicileri için yorumlayacak.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer Makay, Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı’ndan Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yiğit Uyanıkgil, Psikiyatri Anabilim Dalı’ndan Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağdaş Eker, Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Dr. Canan Gündüz, Ege Üniversitesi mezunu Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Özgür Samancılar ve intern Dr. Seçil Soylu’nun biraraya gelmesiyle oluşan Aventurine müzik grubu ikinci konserini Cuma günü verecek olmanın heyecanını yaşıyor.

MÜZİK EN İYİ TERAPİ

Yaklaşık bir yıl önce biraraya gelerek çalışmaya başlayan, her salı ameliyatları ve muayeneleri bittikten sonra prova yapan Aventurine grup üyeleri, müzikle iç içe bir hayat yaşamalarından mutluluk duyduklarını belirtti. Doktorluk mesleğinin zorluğu ve özverisinin yanında müzik yaparak rahatladıklarını, müziğin terapi olduğunu belirten grup üyeleri, “Müzik olmadan asla” diyor. Solistliğini intern Dr. Soylu’nun yaptığı pop jazz grubunda Doç. Dr. Makay saksafon, Doç. Dr.Uyanıkgil gitar, Doç. Dr. Eker bas gitar, Uzm. Dr. Samancılar davul, Dr. Gündüz ise klavye çalıyor. Grup üyeleri müzik seven herkesi konserlerine davet ediyor.