Geçen haftaki gazetelerde bir haber:
Ali Karan törenle AKP'ye geçti. Karan'ın rozetini Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi alkışlar arasında taktı.
***
Eski gazetelerden haberler okuyalım şimdi de...
***
ANAP İlçe Başkanı Ali Karan: AKP tek başına göreve geldi ama gördük ki değişen bir şey olmadı. Bereket beklerken, açlık ve sefaletimiz yine değişmedi. Din ve inançlar üzerinden iktidara gelenler, fakir kesimin oylarıyla hükümet kuranlar, kendilerine oy verenleri daha fazla yoksulluğun kucağına ittiler. Onlar sanıyorlar ki bunların hesabı sorulmayacak. Bunun hesabını biz soracağız. Allah soracak. (4 Şubat 2007)
***
ANAP İlçe Başkanı Ali Karan: "Nereden nereye geldik" diyenler uzayda yaşıyor. Dört yıl önce 1.13 YTL olan mazot bugün 2.30 YTL. 130 milyar dolar olan dış borcumuz, bugün 172 milyar dolar. Allah aşkına bu gerçekleri görmeyenler mi uzayda yaşıyor, biz mi? Kaldırın gözlerinizin önündeki perdeyi de, bu gerçekleri görün. (4 Şubat 2007)
***
ANAP Merkez İlçe Başkanı Ali Karan: Siyasette 24 saatte çok şey değişir. Biz baraj sorunumuzun olmadığını iddia ediyoruz. Olası bir birleşme söz konusu olduğunda ise Türkiye'de AKP'ye karşı çok fazla etkili olacağımızı düşünüyorum. (21 Nisan 2007)
***
ANAP Merkez İlçe Başkanı Ali Karan: Ülkemizde herkes bugün rahmetli Özal'ı özlüyor. Turgut Özal yeni bir zihniyetin, farklı bir siyasi kültürün, dürüst felsefenin, sosyal adaletçi ve demokratik milliyetçiliğin insanıdır. Ancak bizim hayret ettiğimiz bir şey var. Bunlar rahmetli Özal'ın sağlığında neden bunu anlayamadılar? (AKP'yi kastederek) Hatta ve hatta Özal bu ülkeyi yönetirken hakaret edenler, utanmadan küfredenler vardı. Şimdi o büyük lideri göklere çıkarıyorlar. Onun gibi olacaklarını söylüyorlar. Herkes 'Özal gibi' olmak ister ama 'Özal' olamaz. Siz kim, Özal kim? Taklit etmeye kalkanların da hali ortada. Her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar. (17 Nisan 2008)
***
ANAP Merkez İlçe Başkanı Ali Karan: Ayrıca belediye başkanlığını AK Parti'nin elinden alabilmek için mutlaka CHP, MHP, Anavatan ve DP olarak ittifak yapmamız gerekmektedir. (5 Eylül 2008)
***
ANAP İlçe Başkanı Ali Karan: Allaha şükürler olsun ki Adil Aygül gibi bir başkanımız var. Halkımızın büyük teveccühüyle yeniden aday olan başkanımıza birçok partiden teklif olmasına rağmen, kabul etmeyerek ANAP'ta kalmıştır. Adil Aygül'ün sandıktan birinci çıkacağına inancımız tamdır. (2 Şubat 2009)
***
Bir buçuk yıl  sonra...
***
HAS Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Karan: Bizler HAS Parti olarak yeni bir siyasi ekiple, yeni bir anlayışla milletimize hizmet yolculuğu başlatıyoruz. Bu yolun uzun ve meşakkatli olacağını biliyoruz . Biz insanları ayrıştırmayan, kutuplaştırmayan, ötekileştirmeyen, dini, dili, ırkı, düşüncesi ne olursa olsun birbirinden ayırmayan bir partiyiz. (25 Kasım 2010)
***
HAS Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Karan: Hiç kimse rızık endişesi ve istikbal korkusuyla kimsenin önünde eğilmeyecek. Kimseye kulluk etmeyecek. Bu bizim itikadımızdır, bu itikadı hiçbir güç bozamayacaktır. HAS Parti siyasetin tam merkezinde olacaktır. Herkesin, her kesimin kendinde olup da arzuladığı bir şeyleri mutlaka ve mutlaka HAS Parti'de bulacaklar. (25 Kasım 2010)
***
HAS Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Karan: Milletimize söz vererek düştük bu yola. Niyetimiz iyidir, inşallah sonu da hayrola. Söz verdik halkımıza, dedik ki biz halkın vekaletini kutsal bileceğiz. Siyaseti bir göz boyama aracı olarak değil, seçmeni sırtını sıvazlayıp oy alınacak iktidar aracı olarak görmeyeceğiz. Biz hiçbir zaman inanmadığımızı söylemeyeceğiz.  Sözümüzü eğip bükmeyeceğiz. Yeni bir siyasi yürüyüşü başlatmak üzere genel başkanımız Numan Kurtulmuş ile yola çıkıyoruz. (24 Ocak 2011)
***
Bir ay sonra...
***
HAS Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Karan: HAS Parti'den istifa ediyorum. BUNDAN SONRA SİYASİ GELECEĞİMLE İLGİLİ HERHANGİ BİR PLANIM YOK. (24 Şubat 2011)
***
İki gün sonra...
***
AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karan: Nasip bugüneymiş. YILLARDAN BERİ bugün mü olacak, yarın mı olacak diye Murat Baybatur kardeşimle görüşüyorduk. Ben her zaman Allah'tan hayırlısını isteyen birisiyim. Ben bu birlikteliğin Manisamız, ülkemiz ve AK Parti için hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize beni aranıza kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. (26 Şubat 2011)
***
AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karan: AK Parti'ye katılmaktan mutluluk duyuyorum. Büyük işlere imza atacağımızı taahhüt ediyorum. (26 Şubat2011)
***
AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur: Ali Karan'ı uzun yıllardır tanıyorum. Aynı parti çatısı altında siyaset yapmaktan onur duyacağım. (26 Şubat 2011)
***
Bu omurgaya bel dayanmaz be abi!