Mimar Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova'da doğdu, okudu ve ilçeye Belediye Başkanı oldu. Bornova onun evi ve Bornovalılar da onu kardeşleri, ağabeyleri, evlatları olarak hep destekledi. 'Bornova Bizim Evimiz' sloganıyla Bornova'da yaşamayan insanların bile Bornova'ya özenmesini sağladı.  2015 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olacağına inandığını aktaran Atila, '2015'te yapılacak genel seçimlerde hem genelde hem yerelde iktidar bir partinin mensubu olarak hizmet etmek bizleri çok daha mutlu edecek' diyor.

Mimar Belediye Başkanı Olgun Atila ile başkanlığının ilk 10 ayını değerlendirdik. O Bornova' da doğdu, Bornova okullarına gitti. Bornova onun evi ve Bornovalılar da onu kardeşleri, ağabeyleri, evlatları olarak hep destekledi. 'Bornova Bizim Evimiz' sloganıyla Bornova'da yaşamayan insanların bile Bornova'ya özenmesini sağladı. Yaratıcı projeleriyle gündemden düşmeyen  Başkan Atila, özellikle 'Dost Market' projesi ile ihtiyacı olan insanlara çok medeni bir yardım biçimini, sosyal belediyeciliğe kazandırdı. Her projesinde üniversite ve vatandaşla uyumlu bir çalışma yürüten Başkan Atila, Doğanlar Stadı ile de İzmir'in derin yarası, stad sıkıntısına merhem olmak için çalışıyor. 35 amatör spor kulübüne sahip Bornova'nın spor alanında da bu dönemde atak yapacağı öngörülebiliyor. Mart ayı içinde sutopu finallerinin Bornova'da yapılacak olması bu öngörünün haklı sebeplerinden sadece biri. 2015 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olacağına inandığını aktaran Atila, '2015'te yapılacak genel seçimlerde hem genelde hem yerelde iktidar bir partinin mensubu olarak hizmet etmek bizleri çok daha mutlu edecek' diyor.


- 10 aydır belediye başkanısınız, ne umdunuz ne buldunuz? Sizi mutlu eden ve mutsuz eden olaylar nelerdi?

Ne umduk ne bulduk, aşağı yukarı tahmin ettiğimiz şeylerle karşılaştık. Belediye meclis üyesiydim zaten, o yüzden sorunlara da, olaylara da aşinaydım. Bornova doğup büyüdüğüm yer. Sorunlarını bildiğimiz, uzun zamandır takip ettiğimiz, çözümleri için kafa yorduğumuz bir yer. Sorunları çözmek için uğraşıyoruz. Bu on aylık süre içerisinde arkadaşlarımızla birlikte daha dinamik, daha güleryüzlü, 'Bornova bizim evimiz' sloganına uygun bir biçimde hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu süre içerisinde üzüntülerimiz oldu, bu da Bornova ile ilgili değil, ülkemizle ilgili oldu. Soma , Ermenek faciası gibi olaylar bizi çok üzdü.

Üniversitelerimizle sürekli bir işbirliği içindeyiz. Başta stratejik planımız olmak üzere pek çok alanda, kadın politikaları, engelli politikaları gibi pek çok alanda birşeyler yapabiliyor olmak da çok önemli. Çünkü bu işi bilimiyle, tekniğiyle, uygunluğuyla ve halkımıza belli şeyleri anlatarak yapabilmek mutluluk verici. Bu anlamda 2015'te hedeflediğimiz ve özellikle bizim bu ilk sekiz ayda ilk hedefimiz şuydu; 'Nasıl başlarsak öyle gideriz' ve biz çok üreterek çalışarak bütün zamanımızı, mesaimizi bu işe harcayarak bu iletişimi kurduğumuza inanıyoruz. Bunu da gerek anketlerle, gerek vatandaşlarımızın katkıları ve katılımlarıyla görüyoruz. Az önce söylediğim ilke çerçevesinde diğer ilçe başkanlarımızla, büyükşehir belediye başkanımızla uyumlu bir şekilde problemleri çözebiliyor olmak, problemleri nedenleriyle vatandaşlarımıza açıklayabiliyor olmak önemli. Bizim için ilk 8- 9 ay genel hatlarıyla bu şekilde oldu.

- Türkiye gündemine dair yorumlarınız neler?

Her Türk vatandaşı gibi ülkemizde geleceğe umutla bakmak istiyoruz. Siyasete başladığım ilk günden beri siyaseti adalet için yapmaya çalışıyorum. Adaleti sağlamak lazım. Eğer adalet varsa herşey var, adalet yoksa hiçbir şey yok. Dolayısıyla ben ülkenin daha adaletli bir şekilde yönetilmesi gerektiğine inanıyorum. 2015'te Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar olacağına inanıyorum. İnanıyorum ki 2015'te yapılacak genel seçimlerde hem genelde hem yerelde iktidar bir partinin mensubu olarak hizmet etmek bizleri çok daha mutlu edecek. Bunu temenni ediyorum ve bu temenniyi de çalışarak, üreterek, halkımıza ispatlayarak bir katkımız olursa, ki katkı sağlayabilmek için mücadele ediyoruz, büyük bir mutluluk duyarız. Bu bizim belediyecilik anlayışımızın da  yerel yönetim anlayışımızın da ülke iktidarına bir rehber olacağına inanıyorum. Sadece bizim belediyemizin değil, ilçe belediyelerimizin ve İzmir Büyükşehir Belediyemizin sosyal projeleriyle de fiziki projeleriyle de bir alternatif olacağına inanıyorum.

- Dost Market projeniz nasıl yürüyor?

En önemli projelerimizden biri Dost Market. Gerçekten ihtiyaç sahibi olan arkadaşlarımıza hiç bir ayrım yapmadan din dil ırk, herkese eşit bir şekilde, hakettiği oranda ve kimsenin onurunu zedelemeden limitli kartlarla yardım etmeye çalışıyoruz. Bu proje çok önemli bir sosyal proje. Vatandaşlarımız gerçekten istediği ürünü ihtiyacı oranında alma hakkına sahip. Belki küçük ama bize göre çok büyük bir proje. Şeffaf ve denetlenebilir bir proje. Maddi güçlükler yaşayan ailelere erzak kolisi göndermek yerine, gerçekten ihtiyaç duydukları ürünleri seçebilmelerini sağlamak için kurulan Dost Market'te gıda, temizlik ve tekstil ürünlerinin yanı sıra yakacak da yer alıyor. Bornova Hükümet Konağı'nın karşısında 250 metrekarelik alanda kurulan Dost Market modern görünümüyle diğer marketleri aratmıyor. Dost Market, hafta içi 09.30- 18.30 ve Cumartesi günü de 09.30-13.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Proje kapsamında, ihtiyaç sahibi her ailenin kartına her ay yüklenecek limit gelir ve ihtiyaç durumuna göre belirleniyor. İlk etapta 1500 ailenin yararlandığı projenin ilçedeki tüm ihtiyaç sahiplerini kapsaması için çalışmalar sürüyor. Bu aileler, birebir görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda belirleniyor. İhtiyaç sahibi yaşlılar ve yatağa bağımlı hastaların ise Dost Market'e gelmelerine gerek kalmayacak. İstek ve ihtiyaçlarına göre hazırlanacak paketler evlerine teslim edilecek. Burada belediye çalışanlarımıza ve Bornovalı hemşehirlilerimize çok teşekkür ediyorum.

- Doğanlar stadyumu da çok güzel ve büyük bir proje. Bu stattan İzmir' deki tüm takımlar faydalanabilecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Doğanlar Stadı'nın kapasitesi 6 binden 12 bine çıkarılıyor. Stad, kentin ihtiyacı da dikkate alınarak, tam anlamıyla profesyonel lig maçlarına ev sahipliği yapmaya hazır hale getiriliyor. Profesyonel lig maçlarının oynanabilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu ile temastayız. Kapasite artışının yanı sıra ışıklandırma sistemini de güçlendirerek canlı yayınlar için uygun hale getirecek. Stadın kapasitesini kentin ihtiyacını da göz önüne alarak arttırma kararı aldık. Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüplerle yaptığımız görüşmeler neticesinde projesinde değişikliğe gittiğimiz stadımız 2015-2016 sezonuna hazır olacak. Amacımız sadece Bornova' nın değil İzmir'in de stad ihtiyacını karşılayabilmek.

- Türkiye' deki en fazla amatör kulüp sayısı Bornova' da. Amatör kulüplerle ilgili neler yapıyorsunuz?

35 tane amatör kulüp var. Amatör kulüpler birliği bir çatı altında buluştular. Biz aday adayı iken de adayken de onların ortak taleplerini aldık. Seçim bildirgemizde de onlarla ilgili yaplacak çalışmaları koymuştuk. Seçimden sonra tekrar biraraya geldik ve yine o talepleri gözden geçirdik. Yapılabilecek olanların hepsini hiç bir kulüp ayırt etmeden, yakınlık uzaklık görmeden hepsini belli eşitlik ve adalet çerçevesinde hepsine katkılar sunmaya çalışıyoruz. Bu hem spor alanları tahsisi anlamında hep onlara bir ekonomnik imkan sunmaya gayret ediyoruz. Bu birliktelikten doğan olumlu hava da kulüpler arasında bir ittifakı getirdi. Rekabet tabii ki aralarında var ama bir dostluk da var. Birbirlerine oyuncu transfer ediyorlar, imece usulü bir birliktelik sağladık. Bornova'da bu kadar çok kulübün olması çok olumlu birşey ama bir o kadar da bizim üzerimizde bir sorumluluk. Ne kadar çok gencimize spor yaptırabilirsek onları kötü alışkanlıklardan, olumsuzluklardan kurtarma şansımızın olacağına inanıyoruz. Hem onları teşvik ediyoruz hem de bizlerde tüm arkadaşlarımızla birlşkte spor yapmaya çalışıyoruz.

- Küçükpark ve Büyükpark projeleri nasıl gidiyor?

Bornova Belediyesi, İzmir'in en hareketli bölgelerinden biri olan Küçükpark'ta yapılacak çalışma ve düzenlemeleri belirlemek amacıyla sıradışı bir yönteme başvurdu. 'Fikrini al, parka gel' sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Küçükpark ile ilgili fikirler yazıya döküldü. Amacımız; herkesin özgür, mutlu, huzurlu ve birbirine saygılı olduğu bir Küçükpark oluşturmak.
Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nün Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile birlikte 'Fikrini al, parka gel' sloganıyla düzenlediği etkinlikte, Küçükpark'la ilgili fikirler yazıya döküldü. Genç-yaşlı, kadın-erkek bölgede yaşayan vatandaşlar, işletme sahipleri ve öğrenciler hayata geçirilmesini istedikleri hayallerini, taleplerini küçük kağıtlara yazarak kurulan düzeneğe astı ve adeta bir dilek bulutu oluştu. Projede gönüllü olarak yer alan öğrenci ve akademisyenler de bir başlangıç olan çalışmanın bölgenin geleceğini belirleme anlamında çok önemli olduğu kannatinde. 
İlçede yaşayanların buluşma noktası niteliğindeki Büyükpark'ta önemli bir projeyi başlatıyoruz. Öncelikle çökme ve kırılmaların olduğu sert zeminler uygun parke taşlarla yenilenecek. Büyükpark'ın tarihi kapısının önündeki ve meydandaki havuz, su birikintisi olmayacak şekilde kuru havuz sistemi uygulanarak yeniden tasarlanacak. Aydınlatmalar daha etkili, yürüyüş yolları daha kullanışlı hale getirilecek. Büyükpark Bornova'nın kalbi gibi. İnsanların buluştuğu, güzel vakit geçirmek için tercih ettiği bir yer. Yapacağımız düzenlemelerle bu alanı daha da kullanışlı ve herkes için daha keyifli hale getireceğiz. Çalışmalar kısa süre içinde başlayacak.

- İki kızınız var. Yaşları da büyük değil. Babalarının Belediye Başkanlığına nasıl bir tepki veriyorlar?

Biri dokuz biri dört yaşında. Belediye başkanlığına alıştılar, meclis üyeliği döneminde de benzer olaylarla karşılaşıyorduk. (Gülmeye başlıyor, belli ki kıskanılmak hoşuna da gidiyor Başkanın) Küçük çocuklarla fotoğraf çekilirken kıskanıyorlar. Farklı gelen o bence. Bornova' daki çocukların kardeşi olduğunu söyleyerek o kıskançlığını küçük kızım bastırıyor. Bornova bizim evimiz ve büyük ailemiz.