İskender Dörtoluklar- Urla Sanat  Sokağı Derneği (URSAD) üyeleri ve derneğin onur üyesi Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu düzenlenen bir basın toplantısıyla "Urla Sanat ve Antika Pazarı- 2" projesini tanıttı. Derneğin faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, " URSAD sayesinde sanatın dokunulabilir hale gelişini ve sanatçıların eserlerini aktarmasını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca sanat faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için yeni mekanlar kazandırma çabasındayız. Sanata gönül veren dostlarımızdan aldığımız güçle bu çalışmaları daha da ileriye taşıyacağız. Bu sanatsal faaliyetlerimizin gerçekleştireceği mekanladan olan,  'Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi'ni sürekli yaşanan edebiyat olaylarının konuşulduğu canlı bir mekan haline getirmek istiyoruz. Bu gerçeğe dönüşürse mutluluk duyarız" açıklamasında bulundu. URSAD Başkanı Hasan Gürsoy ise etkinlikler hakkında bilgi verdi. Gürsoy, "URSAD olarak, bazı değişiklikleri yaptığımız ve bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Urla Sanat ve Antika Pazarı'nın ilki 9-10 Haziran günlerinde saat 11.00-23.00 aralığında tüm sokakta yapılacak. Önemli sanatçımızı onur sanatçısı olarak seçecek ve etkinliğe katılmasını sağlayacağız. İlk onur sanatçımız olan Cuma Ocaklı, 'Sanatta 40. Yıl Sergisi' ile 9 Haziran'dan itibaren bize destek verecek. URSAD olarak, gelecekte çocuklara yönelik ücretsiz sanat eğitimi ve çeşitli burslar vermek gibi, sanat ve kültürün çeşitli dallarında faaliyet göstermeyi Urla'yı 'Sanat Şehri' yapmayı hedefliyoruz" dedi.

"URSAD Sanat Sokağı olmak için 2011'de dernekleşti"


Gönüllülük anlayışı içinde çalıştıklarını fakat  yaptıkları etkinliklerde bir kimlik kazanmak için 2011 yılında dernekleştiklerini belirten URSAD Başkanı Hasan Gürsoy, "Bizler gönüllülük anlayışı içinde olmakla birlikte, yaptığımız etkinliklerde de bir kimlik kazanmak, 'Sanat Sokağı' haline gelebilmek için 2011 yılı Ekim ayında URSAD adı altında dernekleştik" ifadesini kullandı. İlk etkinlik projelerini  altı aylık bir zaman dilimini kapsayan sanat  ve antikayı birleştiren 'Urla Antik Pazarı' projesi ile  gerçekleştirdiklerini belirt Gürsoy, "Bu proje 2011 yılı Kasım ayından itbaren her ayın son Pazar günü yapıldı. Beklenilenin çok üstünde ünlenerek 'Sanat Sokağı' haline geldi" dedi.


"Zafer Caddesi esnafı ikna edilince trafiğe kapatılacak"


Zafer Caddesi'nde bulunan 'Sanat Sokağı'nın trafiğe kapatılacağı yönünde sorulan soru üzerine Başkan Karaosmanoğlu, "Bu sokağı trafiğe kapatmanın gerekliliği ortada. Ancak sokakta bulunan esnaf arkadaşların huzursuzluğu söz konusu. Onları ikna ederek bu çalışmayı gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. Urla'nın turizm merkezi haline gelmesinin çok güzel olacağını belirten Karaosmanoğlu," Turistlerin Urla'ya gelmesi güzel ama onlara yeterli hizmeti vermek gerek. Bunun için bir takım çalışmaları hayata geçirmek için çalışıyorum" ifadesini kullandı.

"Urla'ya yat limanı hayali"


Urla'nın geleceği hakkında vizyon belirlenmesi konusunda kararlar almak istediğini belirten Karaosmanoğlu, basında yer alan askeri tesislerin belediyelere devredileceği yönündeki haberlerden yola çıkarak değerlendirmelerde bulundu. Karaosmanoğlu, konu ile ilgili olarak umut fakirin ekmeğidir diyerek, "Çeşmealtı'nda bulunan askeri lojmanların olduğu bölgede bir yat limanı oluşturma hayalimiz var. Haberlerde belirtilen imkanlar gerçekleşirse bu yatırım Urla'ya kazanç olacak" şeklinde konuştu.