Doğadan toplanan yüzlerce türdeki otun tezgahlarda yerini aldığı festivalde, Edis, Mor ve Ötesi, Ayhan Sicimoğlu gibi birbirinden değerli isimler sahne aldı. Başkan Denizli, festivalin kısa sürede güzel bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Alaçatı Ot Festivali, Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 18-21 Nisan tarihleri arasında düzenlendi. Festival kapsamında çok sayıda ot, yiyecek ve hediyelik eşya standı açıldı. "Öz'e Dönüş" konseptiyle düzenlenen festivalde konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri gibi etkinlikler düzenlendi.

Ünlü isimler sahne aldı

Festivalin son gününde büyük bir yoğunluk yaşandı ve festivalin yenilikleri büyük beğeni topladı. Festivalde "Şevketi Bostan" temasıyla acı ot, kuzukulağı, arapsaçı, ebegümeci, radika, deniz börülcesi, tembel avrat otu, kuşkonmaz, biberiye otu gibi pek çok bitki ve otlu yemekler sunuldu. Ayrıca, Ayhan Sicimoğlu, Edis, Mor ve Ötesi gibi sanatçıların konserleri festival coşkusunu zirveye taşıdı.

Doğa Rutkay'ın sunduğu ve Ayhan Sicimoğlu'nun jüri başkanlığını yaptığı yarışmada en güzel yemekler ve otlar yarıştı. Yarışmada, 107 çeşit ot toplandı ve Şevketi Bostan ile yapılmış birbirinden güzel yemekler değerlendirildi.

Şevketi bostan

“Her sene üzerine katarak geleneğimizi sürdürmeye devam edeceğiz”

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli Türkiye’nin buluştuğu festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Çiftçilerimiz, yerli üreticilerimiz, turizmcilerimiz, işletmelerimiz, esnaflarımız, pazarcılarımız, şeflerimiz, restoranlarımız, STK’larımız ile bir bütün olarak seçimden 45 gün önce planlamaya aldığımız festivalimizde en iyi şekilde misafirlerimizi ağırlamaya çalıştık. Öz’e Dönüş temasıyla yola çıktığımız festivalimizde kısa zamanda maksimum memnuniyet yaratmak için başta Alaçatı Ot Festivali komitemiz, organizasyon ekibimiz ve çok kıymetli Çeşme Belediyesi emekçilerimiz 24 saat sahada büyük bir özveri ile çalıştılar. Her sene üzerine katarak geleneğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.

Aliağa ve Bergama’ya 6 yeni sondaj kuyusu Aliağa ve Bergama’ya 6 yeni sondaj kuyusu

Lal Denizli

Muhabir: HABER MERKEZİ