Değerli okurlarım döviz kurlarındaki ardı alınamayan yükselişin halk üzerindeki olumsuz ekonomik etkileri gün geçtikçe artıyor. Hepimizin alım gücü günden güne erirken, şirket iflasları gündeme gelmeye başladı. Şirket iflaslarının en belirgin sonuçları ise işsizlik rakamlarında görülecek. İktisatçıların genel kanısı, işsizliğin orta vadede tehlikeli boyutlara ulaşacağı yönünde. İş Yatırım'ın piyasa bülteninde ekonomik durum bir korku filmine benzetildi. Bültende "tam en kötüyü gördük diyorsunuz, katil düştüğü yerden kalkıp elindeki bıçakla yeniden vuruyor" deniliyor.

Cari açığı dengeleme amaçlı yeni önlemlerin alınması, durumun ne kadar kritik olduğunu gösteren bir diğer faktör. Son olarak Bankacılık Düzenleme ve Deneteme Kurumu, tüketici kredileri ve kredi kartlarında taksit sayısını yeniden azaltma kararı aldı. Tüketici kredilerinde vadenin 48 aydan 36 aya düşürülmesi planlanıyor. Elektronik eşya alımında taksit sayısı 3'e; tüketici kredilerinde 36'ya, taşıt kredilerinde 48'e düşürülecek.
Ağustos sıcağını daha da arttıran gelişmeler bunlar. 1998 ve 2008 krizleri ile karşılaştırıldığında 2018 Krizi'nin daha büyük olacağı endişesi hiç de yabana atılır bir endişe değil...