CHP'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yaşadığı tarihi zaferin ardından kulislerde yüksek sesle konuşulmaya başlanan bir iddia yeniden gündem oldu.  

Seçimlerde beklentilerin altında kalan İYİ Parti'den istifa ederek bağımsız statüsünde yoluna devam eden İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin, Koray Aydın’ın İYİ Parti Genel Başkanı olması halinde CHP saflarına katılacağı iddia ediliyordu.  

Öte yandan Yozgat Milletvekili eski Bakan Lütfullah Kayalar’ın da birlikte hareket ettiği Ümit Özlale ile CHP’ye katılacağı konuşuluyor.  

Son olarak Özlale’ye yakınlığıyla bilinen İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, “Kurucular Kurulu üyesi olduğum İyi Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarıma devam edeceğim.” diyerek İYİ Parti’den istifa ettikten sonra CHP’ye geçmişti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı diğer parti adaylarından önce açıklanan ve çalışmalarına en erken başlayan kişi olan Prof. Dr. Ümit Özlale, 31 Mart’taki seçim sonuçlarının ardından partisinden istifa ettiğini şu sözlerle açıklamıştı: 

Uzun bir süredir İyiler Hareketi’nin bir üyesi olarak sizlerle birlikte ülkemiz için çalışmaktan gurur duydum. Ancak, geldiğimiz noktada partimizin ilk günlerdeki heyecanının kalmadığını, makul çözümler sunmanın mümkün olmadığını ve siyaset üretmenin imkânsız olduğunu üzülerek görüyorum. 

Bu nedenle istifamı sunma kararı aldım. Sizinle birlikte çalışmak ve milletimiz adına görev yapmak benim için her zaman büyük bir onur ve ayrıcalık olmuştur.  

Sizinle birlikte yürümenin getirdiği güzel anıları hiçbir zaman unutmayacağım. Bu süre zarfında birlikte çalıştığım herkese tüm içtenliğimle teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin. 

CHP lideri Özgür Özel, yerel seçimlerden birinci parti çıktıktan sonra parti meclisinde kapalı olarak yaptığı grup toplantısında CHP’ye yeni milletvekillerinin katılabileceğinin sinyalini vermiş ve kısa süre sonra İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP’ye katılmıştı.  

Tüm bu gelişmelerin ardından İYİ Parti’den istifa edip bağımsız milletvekili statüsünde olan İYİ Partili diğer isimler de CHP ile anılmaya başlandı. CHP’ye geçeceği en çok dillendirilenlerin başında ise İzmir Milletvekili Ümit Özlale geliyor.  

Özlale’ye yakın kaynakların aktardığına göre, halihazırda bir süredir CHP ile temaslarda bulunduğu bilinen Özlale’nin, CHP lideri Özgür Özel ile görüşerek partiye katılmak için onayını aldığı, kısa zaman sonra ise rozetine kavuşacağı söyleniyor.