Antalya'da başlayan ve 21 Nisan'da start alan turun 6. ve 7. etapları, İzmir'in muhteşem güzergahlarında gerçekleşecek.

Yılmaz Vural Yönetimindeki Menemen’in Play-Off’taki Rakibi Belli Oldu Yılmaz Vural Yönetimindeki Menemen’in Play-Off’taki Rakibi Belli Oldu
  1. etap olan Kuşadası-Spil Dağı güzergahında bisikletçiler, Kuşadası'ndan başlayarak Selçuk, Özdere, Gümüldür, Yeniköy, Menderes, Havalimanı Kavşağı, Kısıkköy, Yeşilköy, Karaağaç, Nazarköy ve Kemalpaşa istikametinden Spil Dağı'na ulaşacaklar. Bu etapta da İzmirli bisiklet severlerin trafik düzenlemelerine dikkat etmeleri isteniyor.

  2. etap ise İzmir etabı olarak adlandırılıyor ve Çeşme Kalesi'nden başlayacak. Bisikletçiler, Ilıca, Şifne, Germiyan, Ildır, Urla-Barbaros Köyü, İçmeler, Urla, Narlıdere ve Balçova güzergahını takip ederek, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan devam edecek ve Konak, Bayraklı Sahili, Anadolu Caddesi istikametinden Yalı Caddesi'ne girerek Karşıyaka İskele önünde final yapacaklar.

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, turun 6. ve 7. etaplarının İzmir'e ev sahipliği yapacak olmasının şehrin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Vali Elban, bisiklet tutkunlarını ve İzmirlileri yarışı takip etmeye davet ederek, tur boyunca yapılacak trafik düzenlemelerine dikkat etmeleri ve final noktasında gerçekleştirilecek etkinliklere katılmalarını istedi.

Cumartesi günü Çeşme Kalesi önünden başlayacak olan İzmir Etabı'nın 125,4 kilometrelik parkurunda bisikletçiler, İzmir'in muhteşem manzaralarını keşfedecekler. Turun resmi sosyal medya hesapları ve web sitesi üzerinden güncel içeriklerle etkinliklerin heyecanı takip edilebilecek. Bisiklet tutkunları, Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu heyecanla bekliyor.



27 Nisan’daki İzmir etabının ardından İstanbul’a uzanacak 8 etaplık dev organizasyonu ile Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu parkuru şu şekilde olacak: 1.Etap: Antalya-Antalya (21 Nisan, 2024- Pazar) 2.Etap: Kemer-Kaş (Kalkan) (22 Nisan, 2024) 3.Etap: Fethiye-Marmaris (23 Nisan, 2024) 4.Etap: Marmaris-Bodrum (24 Nisan, 2024) 5.Etap: Bodrum-Kuşadası (25 Nisan, 2024) 6.Etap: Kuşadası-Manisa (Spil Dağı) (26 Nisan, 2024) 7.Etap: İzmir-İzmir (27 Nisan, 2024) 8.Etap:İstanbul-İstanbul (28 Nisan, 2024- Pazar) 59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun resmi sosyal medya hesapları ve web sitesinden güncel içerikler ile üst düzey mücadelenin heyecanı takip edilebilecek.

TUR 2024 Resmi Hesapları:

Web Sitesi:www.tourofturkiye.org.tr

Instagram: https://www.instagram.com/tour_of_turkiye/

X- Twitter: https://twitter.com/tourofturkiye

Facebook: https://www.facebook.com/tourofturkiye

Editör: Haber Ekspres