CHP Milletvekili Ednan Arslan'dan Maden Kanunu açıklaması CHP Milletvekili Ednan Arslan'dan Maden Kanunu açıklaması

DEM Parti'ye milletten aldıkları yetkiyi kötüye kullanmamaları çağrısında bulunan Bakan Tunç, "Partiler teröre mesafe koymalı. Terörü destekleyen açıklamalarda bulunursanız o zaman demokratik hukuk devleti buna müsaade etmez, yetkili makamlar devreye girer." ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'ye yönelik kapatma davası çağrısına ilişkin bir açıklamada bulundu. Tunç, DEM Parti'nin, aldığı yetkiyi kötüye kullanmaması gerektiğini vurgulayarak, partilerin teröre mesafe koyması gerektiğini ifade etti. Tunç, "Terörü destekleyen açıklamalarda bulunmak demokratik hukuk devleti tarafından tolere edilmez, yetkili makamlar müdahale eder" dedi.

Kapatılabileceğinin Vurgusunu Yaptı

Adalet Bakanı Tunç, gazetecilerin sorularını yanıtlarken DEM Parti'nin kapatılma çağrılarına yanıt verdi. Demokratik siyaset yapanların teröre karşı tavır almaları gerektiğini vurgulayan Tunç, geçmişte teröre destek veren partilerin kapatıldığını hatırlattı ve "Eğer terörü desteklerseniz, demokratik hukuk devleti buna müsaade etmez" dedi.

Diyarbakır Sur'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren ifadeler nedeniyle başlatılan soruşturmaya da değinen Bakan Tunç, devlet büyüklerine yönelik hakaretin kabul edilemez olduğunu belirtti. Bu tür olayların tekrarlanmaması gerektiğini vurgulayan Tunç, hukukun gereğinin yapılacağını ifade etti.

Tunç ayrıca, terörü destekleyen eylemlerle ilgili olarak partilere davalardan bahsederek, DEM Parti'nin aynı yolu izlemesi durumunda aynı muameleyi göreceğini söyledi. Halka hizmet yerine başka yerlere kaynak aktarılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Tunç, anayasa ve kanunlar çerçevesinde yetkilerin kullanılacağını vurguladı.

Son olarak, yeni anayasa çalışmalarına da değinen Tunç, Türkiye'nin darbe anayasasından kurtularak yeni, demokratik ve katılımcı bir anayasa yapması gerektiğini belirtti. Tunç, siyasi partilerin uzlaşması ve sivil toplumun görüşlerinin alınmasıyla bu hedefe ulaşabileceklerini ifade etti.

Editör: Haber Ekspres