AK Parti'den ayrılarak 2019'da Gelecek Partisi’ni kuran Ahmet Davutoğlu, Altılı Masa'da yer almasına karşın AK Parti’den oy geçişleri sağlayamamasının ardından eleştirilerin hedefi oldu.

Seçimde yüzde 0,07 oy aldı

31 Mart yerel seçimlerinde 0,07 oy alan Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda İstanbul Milletvekilleri Selim Temurci ve İsa Mesih Şahin ile bazı yöneticiler Davutoğlu’na ciddi eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı | Ekonomide iyileşme sinyali verildi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı | Ekonomide iyileşme sinyali verildi

Ahmet Davutoğlu Fotoğrafları

"Seçimde sıfır çekildi"

Selim Temurci, “Gelecek Partisi ve Davutoğlu neden milletten oy alamıyor, neden odak seçim denilerek girilen seçimde sıfır çekildi, genel başkanın memleketi Konya Taşkent’te neden oy alınamadı bunlar mutlaka vatandaşa sorulmalı ve parti tepeden tırnağa yenilenmelidir” dedi.

Kongre çağrısı geldi

Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin de açıkça Davutoğlu’na olağanüstü kongre çağrısı yaptı. Bazı partililer de olağanüstü kongre teklifine destek verdi.

Ahmet Davutoğlu Altılı Masa

"Yeni bir hikaye için"

Şahin “Partinin mevcut durumunu kabul etmek zorundayız. Yanlış tespit bizi, yanlış çözümlere götürür. Yeni bir siyasal yapılanma, yeni bir teşkilat yapılanması, yeni söylemler, yeni bir hikaye için partinin olağanüstü kongreye götürülmesini teklif ediyorum” diye konuştu.

"2028'de adayım"

Bunun üzerine konuşan Ahmet Davutoğlu, “Benim hiçbir hatam yok. Benim toplumsal karşılığım partinin çok önünde. 2028’de Cumhurbaşkanı adayı olacağım, tereddütü olan aramızdan ayrılsın” dedi.

Editör: Kafkas Kaya