Bu burç, tıpkı sembolü olan akrep gibi, derin sulara dalarak gerçeği ve gizemi keşfetmeye meyillidir. Akrep burçlarının, duygusal yoğunlukları, sezgisel güçleri ve dönüşüm arayışları, onları diğer burçlardan ayıran en önemli özellikleridir. 

Su grubu burçlardan biri olan Akrep burcu, gizemli, tutkulu ve kararlı bir burç olarak bilinir. Bu burcun bazı temel özellikleri herkesin malumu. Ancak yeni keşfedilen bir yönü var ki olumsuz her yönünü silip geçecek cinsten.

OLUMSUZ YÖNLER

Kıskanç: Akrep burçları, oldukça kıskanç olabilirler. Sevdikleri kişileri ve sahip oldukları şeyleri korumak için aşırı sahiplenici davranabilirler.
Kinci: Akrep burçları, kinci bir yapıya sahip olabilirler. Kendilerine yapılan haksızlıkları kolayca affetmezler ve intikam almaya çalışabilirler.
Manipülatif: Akrep burçları, manipülatif olma eğiliminde olabilirler. İstediklerini elde etmek için başkalarını kontrol etmeye çalışabilirler.
Obsesif: Akrep burçları, takıntılı bir yapıya sahip olabilirler. Bir şeye veya birine kafalarını taktıklarında, ondan kolayca vazgeçemezler.
Bencil: Kendi istedikleri olmadığında oldukça agresif olabilen bu burcun egosunu kırmak bazen çok zor olabilir.

Burcunuza göre doğal taşınız! Burcunuza göre doğal taşınız!

TÜM BİLİNENLER

- Akrep burçları, duyguları oldukça yoğun ve derindir. Sevgilerinde ve nefretlerinde tutkulu ve sahiplenicidirler. Duygularını kolayca dışa vurmasalar da, yaşadıkları her şeyi içlerinde yoğun bir şekilde yaşarlar.
- Akrep burçları, gizemli ve çekici bir yapıya sahiptir. Kendilerini kolayca açmazlar ve iç dünyalarını korumaya çalışırlar. Bu nedenle, onları tanımak zaman alabilir.
- Akrep burçları, güçlü bir sezgileri vardır. Çoğu zaman mantıktan ziyade sezgilerine göre hareket ederler. Bu sezgileri sayesinde, çoğu zaman doğru kararlar verebilirler.
- Akrep burçları, hedeflerine ulaşmak için son derece kararlı ve azimlidirler. Engeller karşısında kolayca pes etmezler ve sonuna kadar mücadele ederler.
- Akrep burçları, doğal liderlik yeteneğine sahiptir. Karizmatik ve motive edicidirler. Bu nedenle, sıklıkla liderlik rollerinde bulunurlar.
- Akrep burçları, her şeye tutkuyla bağlıdırlar. Sevdiklerine karşı son derece bağlı ve sadıktırlar. İşlerine de tutkuyla yaklaşırlar ve en iyisini yapmak için çaba gösterirler.
- Akrep burçları, dönüşüm ve değişimin burcudur. Kendilerini ve çevrelerini sürekli geliştirmeye ve yenilemeye çalışırlar. Bu nedenle, zorluklardan ve değişimlerden korkmazlar.

Gelelim yeni keşfedilen yönüne. Kıskanç ve bencil olarak bilinen bu burcun aslında 12 burç arasında en yüksek duygusal zekaya sahip olduğu keşfedildi. Hep kendi bildiğini okuduğu söylenen bu burç aslında çok iyi bir dinleyici.  Karşılarındaki insanların duygularını kolayca anlayabiliyorlar. Empati yapabiliyorlar ve karşılarındaki insanı sakinleştirebiliyorlar. Bir anlamda duygusal şifacı da denebilecek Akrep burçları bu yeni özellikleriyle kendileri hakkında bilinen tüm olumsuz yönleri de nötrlemiş oldular.

Editör: Sedef Didem Ezme