İşsizlik oranları düşüyor! İşsizlik oranları düşüyor!

Kuzey Ren Vestfalya'da Müslümanlar için tarihi bir gün! Krefeld Yunus Emre Camii'nde, Almanya'da ilk defa minareden dışarıya ezan okunmasına izin verildi. Bu karar, Krefeld'de yaşayan yaklaşık 25 bin Müslüman'ı sevince boğdu.

Cuma günleri öğle ezanı, bundan böyle süresiz olarak dışarıdan hoparlör aracılığıyla okunacak. Bu uygulama için Krefeld Belediyesi ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) arasında bir protokol imzalandı.

Duygular Coşkuyla Anlatıldı

Minareden ezanı okuyan DİTİB Din Görevlisi Arif Keskin, duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Bugün burada Krefeld Yunus Emre Camii'nde minareden canlı olarak ezan okumanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyorum. Rabbim inşallah diğer camilerimizde de aynı şekilde bu mutluluğu yaşamayı nasip eylesin. Kendimi vatan topraklarında hissettim. Bunun heyecanını, mutluluğunu yaşamak gerçekten bizleri çok onurlandırdı, şereflendirdi."

Krefeld Yunus Emre Camii Dernek Başkanı Adem Cankur da şunları söyledi: "Çok mutluyuz. Biz Müslümanlar Almanya'nın bir parçasıyız. Ezan-ı Muhammediye'yi minareden, dışarıdan okunması bizim için çok anlamlı çok önemlidir. Biz Müslümanlar Almanya'da 60 yılı aşkın süredir yaşıyoruz. Bize verilen bu izinle birlikte biz kendimize Alman toplumuna kanıtlamış durumdayız. İslam'ın da bu toplumun bir parçası olduğunun ispatıdır. Alman toplumunun bizlerin kabulünün hüsnü kabulüdür."

Vatandaşlar da sevinçlerini dile getirdi. Dışarıdan ezan okunması, Krefeld'deki birçok Müslüman için özlemini çektikleri bir haktı ve bu karar büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Editör: Sude Kula