Artık kayıp telefon veya tabletiniz için endişelenmenize gerek yok! Google, Android kullanıcıları için yepyeni bir özellik olan "Cihazımı Bul Ağı"nı kullanıma sundu. Bu yenilikçi ağ sayesinde, internet bağlantısı veya konum servisi olmadan bile kayıp cihazınızı kolayca bulabilirsiniz.

iOS'un Find My ağını anımsatan Cihazımı Bul Ağı, tıpkı bir dedektif ağı gibi çalışıyor. Nasıl mı? Kayıp cihazınız, diğer Android cihazların Bluetooth menziline girdiğinde, bu cihazlar konumunu tespit ediyor ve size harita üzerinde yaklaşık olarak nerede olduğunu gösteriyor. Bu sayede cihazınız sessizde olsa veya pili bitmiş olsa bile bulma şansınız artıyor.

Pixel 8'de Kapalı Cihaz Bulma Mucizesi!

Eğer bir Google Pixel 8 kullanıcısıysanız, Cihazımı Bul Ağı size daha da fazla güç veriyor. Bu telefonlarda bulunan özel çip sayesinde, cihazınız kapalı konumda bile ağ tarafından tespit edilebiliyor. Bu özellik, özellikle telefonunuzu kaybettiğinizde ve acilen bulmanız gerektiğinde hayat kurtarıcı olabilir.

Bluetooth Takip Cihazları da Ağa Entegre Oluyor!

Cihazımı Bul Ağı sadece telefon ve tabletlerle sınırlı değil! Mayıs ayı itibarıyla ağ, popüler Bluetooth takip cihazları Chipolo ve Pebblebee gibi ürünleri de destekleyecek. Bu sayede anahtarlığınıza veya cüzdanınıza taktığınız bu cihazları kaybettiğinizde de ağın yardımına başvurabilirsiniz. Yakında daha fazla takip cihazının ağa entegre olması bekleniyor.

Gizliliğiniz Korunuyor, İstenmeyen Takiplere Son!

Cihazımı Bul Ağı, güvenlik ve gizliliğinizi de ön planda tutuyor. Ağ, istenmeyen takiplere karşı koruma sağlıyor. Böylece yetkisiz kişilerin cihazınızı izlemelerini engelleyebiliyorsunuz. Ayrıca, Bluetooth takip cihazlarının konum bilgilerinin ne sıklıkta alınacağını sınırlayarak gerçek zamanlı takip riskini ortadan kaldırabilirsiniz.

Cihazımı Bul Ağı Kimleri Kapsıyor?

Android 9 ve üzeri işletim sistemine sahip cihazlar ağa erişim sağlayabilir.

İlk etapta ABD ve Kanada'daki kullanıcılar bu yenilikten faydalanabilecek. Ancak Android 15 ile birlikte ağın tüm dünyaya yaygınlaştırılması planlanıyor.

Cihazımı Bul Ağına Siz de Katılın!

Eğer kayıp cihaz bulma sorunu geçmişte kaldı demeyi hayal ediyorsanız, Cihazımı Bul Ağı tam size göre!

Cihazınızın Android 9 veya üzeri bir sürüm kullandığından emin olun.

Google Play Store'dan "Cihazımı Bul" uygulamasını güncelleyin.

Uygulamayı açın ve "Cihazımı Bul" ağını etkinleştirin.

Artık siz de bu devrim niteliğindeki ağın bir parçası olarak, kayıp cihazları bulma konusunda önemli bir rol oynayabilirsiniz. Diğer Android kullanıcılarına da bu müjdeyi vererek onların da cihazlarını güvence altına almalarına yardımcı olun!

Müthiş Takip! Apple AirTag Sayesinde Milyon Dolarlık BMW Kurtarıldı! Müthiş Takip! Apple AirTag Sayesinde Milyon Dolarlık BMW Kurtarıldı!

Editör: Nurican ALBAYRAK