Yetiştirdikleri futbolcular ile Avrupa’nın gözde kulüplerine oyuncu yollayan İzmir temsilcileri, bu sezon da gösterdikleri performans ile Avrupa devlerinin takip ettiği takımların başında geliyor. Göztepe forması ile bu sezon gösterdiği performansla Belçika Ligi ekiplerinden Anderlecht, Fransa Ligi ekiplerinden Lyon ve Hollanda Ligi ekiplerinden Feyenoord’un dikkatini çeken Taha Altıkardeş, sezonun tamamlanmasının ardından geleceği en çok merak edilen isim konumunda. İşte İzmir temsilcilerinin geçtiğimiz sezonlarda Avrupa’ya yolladığı isimlerin performansları…

Taha Altıkardeş Göztepe

ALMAN TEMSİLCİSİNİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Altınordu altyapısında yetişen 2004 doğumlu Burak İnce, Altınordu U19 takımında gösterdiği performansın ardından A takıma çıkarak kadroya yerleşti. A takım ile çıktığı 71 karşılaşmada 10 gol ve 3 asistlik performans gösteren İnce, Bundesliga ekiplerinden Arminia Bielefeld’in dikkatini çekti. 2022 yılının ara transfer döneminde 1.35 Milyon Euro’ya Alman temsilcisine transfer olan Burak İnce, ligde forma giydiği 5 karşılaşmada skor katkısında bulunamadı. Takımının Bundesliga 2’ye düşmesine engel olamayan 1,82’lik kanat, Polonya 1. Lig takımlarından Slask Wroclaw’a bedelsiz olarak transfer oldu. 587 dakika sahada kaldığı yeni takımıyla toplam 18 karşılaşmada görev alan İnce, 2 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Burak İnce Bielefeld

SÜPER LİG’E YÜKSELMEYİ BAŞARDI

Altınordu altyapısında yaşıtlarının arasında fiziğiyle ön plana çıkan Berke Özer, Altınordu’da gösterdiği performans ile Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe, Özer’i gelişmesi için Belçika Ligi ekiplerinden KVC Westerlo’ya kiraladı. Burada görev aldığı karşılaşmalarda gösterdiği performans ile Portekiz Ligi ekiplerinden Portimonense’e imza attı. Portekiz’de uzun süre kalamayan 1,91’lik kaleci Türkiye’ye dönerek Eyüpspor ile anlaştı. Bir sezon Ümraniyespor’da da görev alan kaleci, son olarak Eyüpspor ile Trendyol Süper Lig’e yükselmeyi başardı.

Berke Özer Eyüpspor

TRABZONSPOR İLE 14 GOLE KATKI SAĞLADI

Başka bir Altınordu mahsülü olan Enis Destan ise Trabzonspor forması ile Süper Lig’de gollerine devam ediyor. Altınordu’dan 600 Bin Euro karşılığında kadrosuna kattığı Enis Destan’ı 1 sezon Polonya Ligi ekiplerinden Warta Poznań’a kiralayan Karadeniz temsilcisi, orada gösterdiği performans ile Destan’ı kadrosunda tuttu. Trabzonspor forması ile de zaman zaman ilk 11’de şans bulan Destan, bordo mavili ekip ile çıktığı 34 karşılaşmada 9 gol ve 5 asistlik performans gösterdi.

Enis Destan Trabzonspor

ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİ VERİYOR

Galatasaray altyapısından kendi altyapısına kattığı Emircan Gürlek’i 2 sezon sonra Rusya Premier Liga ekiplerinden Orenburg takımına 1.20 Milyon Euro bedelle satan Altınordu, Avrupa pazarına futbolcu pazarlamaya devam ediyor. Altyapısından yetiştirdiği Çağlar Söyüncü’yü Almanya Ligi ekiplerinden Freiburg’a satan Altınordu, bu transferden 7,93 Milyon Euro kazanmıştı. Çağlar Söyüncü burada gösterdiği performans ile önce İngiltere Ligi ekiplerinden Leicester City’e ardından da İspanya Ligi ekiplerinden Atletico Madrid’e transfer oldu. Kendisi için ödenen 12 Milyon Euro’luk bedelin ardından Fenerbahçe’ye kiralık olarak gönderilen Söyüncü, burada sarı lacivertli ekip ile şampiyonluk mücadelesi veriyor.

Çağlar Söyüncü Fenerbahçe

ESKİ TAKIM ARKADAŞIYLA BULUŞTU

Çağlar Söyüncü gibi Altınordu altyapısından yetişen Cengiz Ünder, Söyüncü ile aynı sezonda Süper Lig ekiplerinden Başakşehir’e transfer olmuştu. Burada yakaladığı ivme ile Avrupa’nın devlerini peşine takan Ünder, 2017 senesinden 14.25 Milyon Euro’luk bedelle İtalya devi Roma’ya transfer oldu. Roma’daki performansı ile İngiltere ekiplerine yazılan 26 yaşındaki kanat, 2020 yılında Leicester City’e kiralandı. Kiralık döneminin ardından önce Fransa Ligi ekiplerinden Marsilya’ya kiralanan ardından da 11.40 Milyon Euro’luk bedel karşılığında bonservisi verilen Ünder, 2023 yılında 15 Milyon Euro’ya Fenerbahçe’ye transfer olarak Çağlar Söyüncü ile Fenerbahçe’nin şampiyonluğu için savaşmaya başladı.

Cengiz Ünder Fenerbahçe

SÜPER LİG GÖRMEDEN DİREKT AVRUPA’YA

Bir diğer İzmir temsilcisi Altay altyapısından yetişen ve Süper Lig görmeden direkt Avrupa’ya transfer yapan Cenk Özkaçar, Olimpik Lyon ile gösterdiği performans ile 2023 yılında daha önceden de kiralandığı Valencia’ya 5 Milyon Euro ile transfer oldu. Bu sezon Valencia forması ile 20 karşılaşmaya çıkan ve Bin 529 dakika sahada kalan Özkaçar, Valencia forması ile 2 tane de asist yaptı.

Kriz Mahkemeye Taşınıyor | Kayyum Atanabilir Kriz Mahkemeye Taşınıyor | Kayyum Atanabilir

Cenk Özkaçar Valencia

3 BİN 202 DAKİKA SÜRE ALDI

Altay altyapısından yetişen ve 2011 yılında Süper Lig ekiplerinden Kayserispor’a transfer olan Okay Yokuşlu, sarı kırmızılı ekipte gösterdiği performans ile Trabzonspor’un yolunu tuttu. Trabzonspor ile şampiyonluk için yarışan Yokuşlu’nun performansını izleyen İspanya Ligi ekiplerinden Celta Vigo, Okay Yokuşlu için Trabzonspor’a 6 Milyon Euro ödeyerek tapusunu aldı. Celta Vigo’nun ardından West Brom Albion’a kiralanan orta saha, bir sezon da Getafe’ye kiralandı. Kiralıktan dönmesinin ardından İngiltere Ligi takımlarından West Brom Albion’a kalıcı imza atan 30 yaşındaki futbolcu, bu sezon 3 bin 202 dakika süre aldı.

Okay Yokuşlu West Brom

HER ALT YAŞ KATEGORİSİNDE FORMA GİYDİ

Altınordu’nun her alt yaş kategorisinde forma giyen Ravil Tagir, 2020 yılında 2,50 Milyon Euro’luk bedelle Süper Lig ekiplerinden Başakşehir’e transfer oldu. 2022 yılında ise Belçika Ligi’nden KVC Westerlo’ya kiralanan Tagir, sezon sonunda yine Başakşehir’e dönecek.

Ravil Tagir Başakşehir

Editör: Adnan Karabulut