Maltepe'nin sokaklarında 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan 50 yaşındaki Alaattin Şahin, bilek güreşi arenasında Türkiye'nin yeni şampiyonu oldu. Yaklaşık 15 yıldır bilek güreşiyle ilgilenen Şahin, boyacı sandığıyla Maltepe'nin her köşesinde vatandaşlarla bilek güreşi yapıyor.

Geçtiğimiz hafta Slovakya'da düzenlenen European Armwrestling Championship'e katılan Şahin, 90 kilogram kategorisinde rakipleriyle mücadele etti ve üçüncülük madalyasıyla Türkiye'ye döndü.

Bostanlıspor'dan 4 Altın, 2 Gümüş, 1 Bronz madalya! Bostanlıspor'dan 4 Altın, 2 Gümüş, 1 Bronz madalya!

Evine dönen Şahin, Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki tarafından makamında misafir edildi. Kaymakam Tiryaki, Şahin'e desteğin devam edeceğini belirterek, gelecek turnuvalarda da yanlarında olacaklarını ifade etti.

Alaattin Şahin, Slovakya'daki başarısının ardından bir sonraki hedefinin Kazakistan'daki yarışmalar olduğunu belirtti. Şahin, "Kaymakam Bey'den de Allah razı olsun. Hem burada yardımcı oldu hem de 'Orada yardımcı olacağım' dedi. Turnuva için hazırlığımız oldu. Maltepe Stadı'nda çalışıyoruz, çarşamba, perşembe ve cuma günleri çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaymakam Tiryaki, yaptığı açıklamada, "Maltepe'de Zümrütevler Mahallesi'nde Alaattin Şahin isimli vatandaşımız bilek güreşinde Avrupa şampiyonu oldu. Kendileri beni ziyaret ettiler, kendilerine teşekkür ediyorum. Alaattin Bey de bizi uluslararası turnuvalarda en güzel şekilde temsil etti. Orada dereceye girdi, örnek bir vatandaş oldu" şeklinde konuştu.

Alaattin Şahin'in başarısı, Maltepe'nin sokaklarında sadece ayakkabı boyacısı olarak değil, aynı zamanda bilek güreşi arenasında da güçlü bir temsilci olarak parlamasını sağladı.

Editör: Adnan Karabulut