Toplantıda, sokaktaki hayvanlara yönelik müjdeli bir gündem maddesi oy çokluğuyla onaylandı. Bu kapsamda, projesi tamamlanan ve ruhsatı verilen Ayvalık Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yapımına başlanması için adım atıldı. Projenin tüm yapım, imal ve inşaat masrafları hayırsever Ayvalıklı vatandaş Ahmet Armağan Yavuz tarafından karşılanacak.

Bulutçeşme Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan merkez, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin tarafından detaylarıyla açıklandı. Başkan Ergin, her gün sokaktaki hayvanlarla ilgilendiklerini ve onların yaşam koşullarını önemsediklerini vurgulayarak, kedi ve köpeklerin kısırlaştırılmasından, beslenme ve sağlık sorunlarına kadar her detayın titizlikle ele alındığını belirtti.

Merkezin, 600 can dostun yararlanacağı 40 dönümlük bir alanda kurulacağı ve 21 bin metrekarelik bir çalışma alanına sahip olacağı ifade edildi. Kapalı alanlar arasında hasta kabul bölümü, acil müdahale odası, tecrit odası, eczane, muayene odaları, radyoloji, laboratuvar, sağlık personeli hazırlık ve dinlenme odası, sedasyon (ameliyat öncesi hazırlık), ameliyathane, yoğun bakım ve post-operatif alanlar bulunacak. Ayrıca, mama üretim alanı ve soğuk hava depoları da merkezin önemli bölümlerini oluşturacak.

Tabiat harikasında "Doğa Yürüyüşü" Tabiat harikasında "Doğa Yürüyüşü"

Başkan Ergin, merkezin sadece hayvanların bakımı ve rehabilitasyonu için değil, aynı zamanda vatandaşlar ve personel için de çeşitli sosyal donatı alanlarına sahip olacağını belirtti. Bu alanlar arasında otopark, çocuk parkı, köpek eğitim alanı ve kafeterya gibi imkanların bulunacağı ifade edildi. Eski geçici hayvan barınağının da işlevini sürdüreceği vurgulandı. Bu projeyle Ayvalık Belediyesi, sokaktaki hayvanların daha iyi bir yaşam sürmelerini ve onlara daha kaliteli bir hizmet sunmayı amaçlıyor.

Kaynak: BÜLTEN