Konak Belediyesi Meclisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirdiği nisan ayı ikinci olağan oturumunda 2023 yılı Faaliyet Raporu’nu kabul etti. Meclis 1.Başkan Vekili Kazım Umdular başkanlığında toplanan Konak Belediye Meclisi’nde, bir önceki toplantıda meclis üyelerine sunulan rapor değerlendirildi, meclis üyeleri görüşlerini bildirdi. Oy çokluğuyla meclisten geçen rapor hakkında konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, eleştirileri ve merak edilen soruları yanıtladı. Önümüzdeki beş yıl için her türlü eleştiriyi kıymetli ve ufuk açıcı bulduğunu belirterek bir konuşma yaptı.

Belediyenin önceki dönemden kalan borçları ve maaş ödemeleri hakkında da bilgi veren Başkan Mutlu, “Borç içinde bir belediyeyiz. Bunu söylemekten hiç yüksünmüyorum. Gerekirse pankartta asacağım. Çünkü ben bugüne kadar, çok uzun süre yöneticilik yapmış biri olarak, bir gün bile maaşları geciktirmedim. Bununla da övünen bir insandım. Beni hala maaşların üçüncü günü olup işçilere ödeyemeyen konumuna koyanlara da teessüfümü bildiriyorum. Bu çok ayıp bir şey. Bunu göreve gelmeden de rica etmiştim. Diğer her şey bir yana işçinin maaşının ödenmesi benim kırmızı çizgimdir. Ben solcu bir aileden geliyorum. Emek en yüce değerdir diye öğrendim. Bir gün işçisinin maaşını geciktirmeyen bir babanın çocuğu olarak yetiştim. Üçüncü gündeyiz ve yarın ödüyoruz. Parça parça ödemeyi teklif ettim, sendika bunu kabul etmedi, tam talep etti. Memura ödeme yaptık, işçimizin maaşının tamamı da yarın ödeniyor. Asla dahil olmadığım, içinde hiç payımın olmadığı bir zor durum yaşatıldı. Bu durumdan dolayı, tüm işçi arkadaşlarımızdan bu durumu yaratanlar adına özür diliyorum. Bir daha da böyle bir şey yaşanmaması adına mali disiplin, tasarruf tedbiri, ne varsa Konak Belediyesi de yaşayacak” dedi.

“Yok edilen yoksulluğun peşindeyim”

Sosyal yardımlar ve kent yoksulluğu hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Başkan Mutlu, sosyal yardımların az bulunduğu eleştirilere verdiği yanıtla, yoksulluğun yönetilmesi değil yok edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “İçinde olmadığımız, uzaktan izlediğimiz bir dönemin kuşkusuz savunması değil ama bir takım açıklamalarını ben de yapmak istiyorum. Öncelikle ülke hakikaten zor bir dönemden geçti. Kent yoksulluğu çok fazla arttı. Bence ‘neden bu kadar az kişiye sosyal yardım yaptık’ diye sormak yerine, ‘biz niye biz niye insanlara sosyal yardım yapmak zorunda kaldık’ sorusunun konuşulmasını istiyorum. Ben yönetilen değil yok edilen bir yoksulluğun peşindeyim” ifadelerini kullandı.

İzmir'de Sinema Rüzgarı | Yeniden Sinematek Gösterimleri Başlıyor! İzmir'de Sinema Rüzgarı | Yeniden Sinematek Gösterimleri Başlıyor!

Rantçı değil halkçı belediye

Rantçı değil halkçı belediyecilik yapacaklarını bir kez daha vurgulayan Başkan Mutlu, “Bu zaten partimizin de sloganı. Biz halkçı belediyecilik yapmak için buradayız. Halkçı belediyeciliğimizin el kitabı da var, web sitemizde de var. Bugün seçilmiş bütün belediye başkanlarımızın nasıl bir halkçı belediyecilik politikası uygulayacağının el kitabı var. Biz bütün Türkiye’de halkçı belediyecilik yapmak istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Ekspres