CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Deniz Baykal ilk kez evinden çıkarak evinin önünde açlık grevi yapan eylemcileri ziyaret etti.

Sadece şekerli su içerek üç gündür süren açlık grevi yapan ve Baykal'ın dönmesini isteyen eylemcilerle kısa bir görüşme yaptı.

Trabzon'da İYİ Parti İl Yönetimi Sarsıldı| İstifaların Ardından Değişim Trabzon'da İYİ Parti İl Yönetimi Sarsıldı| İstifaların Ardından Değişim

Baykal şunları söyledi: "Hepinize yürekten teşekkür ederim. Gösterdiğiniz destek çok önemli ama sizden bir şey rica ediyorum. Bu eylemi açlık greviyle desteklemeyin. Açlık grevi iyi bir yöntem değil, bunu bırakın. Burada bulunabilirsiniz ama derhal açlık grevine son verin. Direnişinizi, eyleminizi demokratik bir şekilde sürdürebilirsiniz."
Baykal'ın açıklamaları sonrasında eylemciler, "İnadına Baykal, inadına sol" sloganları attı.

Baykal gazetecilere ise bir açıklama yapmadı.

SAVCILIĞA İFADEYE GİDECEK
İstifa eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen görüntüler için yürütülen soruşturma kapsamında Baykal’ın şimdilik savcılığa gitmesine gerek olmadığı ifade edildi.

Görüntüler için şikayetçi olan Baykal’ın olayın soruşturma boyutunda ise savcılığa giderek ifade vereceği açıklandı.

Bugün bazı gazeteler Baykal’ın konuyla ilgili savcılığa gitmeyeceğine dair haberler yapmıştı. Yapılan haberlerin şu an için olduğu, soruşturma boyutunda ise Denzi Baykal’ın savcılığa gideceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi