Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, renkli ve çeşit çeşit şeker ve çikolatalar tezgahlardaki yerlerini almaya başladı.

Konut Piyasasında Devrim! Fiyatlar Düşüşe Geçti, Enflasyonu Yakaladı mı? Konut Piyasasında Devrim! Fiyatlar Düşüşe Geçti, Enflasyonu Yakaladı mı?

Bayram şekerleri ve çikolataları, bayram öncesi müşterilerin beğenisine sunularak satışa sunuldu. Kilogram fiyatı 150 ila 350 lira arasında değişen bu tatlılar, kısa bir süreliğine alıcılarını bekliyor. Renkli ve çekici görüntüleriyle özellikle çocukları cezbeden bu şeker ve çikolatalara vatandaşlar, bayram öncesi yoğun ilgi gösteriyor.

Bayram şekeri satışlarında arife günü yoğunluk beklediğini ifade eden esnaf Orhan Çağlayan, "Bayramın gelmesiyle birlikte bayramın vazgeçilmezi olan şekerler tezgahlara indi. Bayrama yaklaştıkça vatandaşların tezgahlara ilgisi artıyor. Vatandaşlar ilk olarak öncelikli harcamalarını yapıyor ve şeker alışverişini genellikle sona bırakıyorlar. Bu durumu haklı buluyoruz, çünkü bayram şekerleri ve çikolataları yenilenebilir gıda ürünleri olduğu için genellikle son günlerde alınıyorlar. Şimdilik memnunuz ve talebin daha da artacağını düşünüyoruz. Fiyatlar konusunda vatandaşların alım gücüne riayet etmeye çalışıyoruz. Bayram şekeri 140-150 liradan başlayıp, kalitesine göre 200 liraya kadar ulaşıyor. Çikolatalar ise 150 liradan başlayıp, 350 liraya kadar çıkabiliyor. Vatandaşların, şeker ve çikolata alırken üretim tarihine dikkat etmeleri önemlidir. Pazar yerlerinden alınan ürünler dönemlik olarak satıldığı için endişe etmelerine gerek yoktur. Fiyat önemli bir faktördür; 100 liraya şeker ve çikolata bulmak mümkün değildir. 150 liradan başlayan ürünler tercih edilebilir. Vatandaşlar gelecek misafirlerine göre şekerleme ve çikolata tercihinde bulunuyorlar. Bayramın yaklaşmasıyla talebin artacağını ve son günlerde daha da yoğunlaşacağını bekliyoruz" dedi.

Editör: Nurican ALBAYRAK