Bornova Belediyesi'nde 31 Mart seçimlerinin ardından ilk toplu iş sözleşmesi kadrolu işçiler için imzalandı. Başkan Ömer Eşki, Belediye İş Sendikası'nın Konak'taki binasında düzenlenen törende, Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve 6 Nolu Şube Başkanı Yılmaz Akan ile birlikte sözleşmeye imza attı.

Eşki'nin açıklaması: Herkesin memnun olduğu bir sözleşme

Başkan Eşki, seçim öncesi verdiği sözü hatırlatarak, "Eski bir sendikacı ve sendikacılık yapmış işçi bir babanın çocuğu olarak Türkiye’de sendikacılığın efsane ismi Sayın Nihat Yurdakul ile toplu iş sözleşmesine imza atmak benim için büyük onur" dedi. Eşki, işçilerin de memnun olduğu bir sözleşmeye imza atmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

İzmir'de çöl tozu araçları çamura buladı! İzmir'de çöl tozu araçları çamura buladı!

Yurdakul ve Akan'dan teşekkür ve destek

Belediye İş Sendikası'nın efsanevi Genel Başkanı Nihat Yurdakul, partisinin ve liderinin laik Cumhuriyet ve Atatürk olduğunu vurgulayarak, geleceği inşa edecek öncü belediye başkanlarının desteklenmesi gerektiğini belirtti. Belediye İş 6 Nolu Şube Başkanı Yılmaz Akan ise Başkan Eşki'ye verdiği sözü tuttuğu için teşekkür ederek, "Emeği ekmeği hep birlikte büyüteceğimiz" dedi.

Sözleşme detayları

Yapılan toplu iş sözleşmesine göre Bornova Belediyesi'nde kadrolu işçilerin taban ve tavan maaşı belirlendi. Yeni başlayan bir işçi için günlük brüt en düşük 1047, en yüksek 1180 TL, kıdemli işçiler içinse en düşük 1107, en yüksek 1240 TL olarak belirlendi.

Kaynak: Haber Merkezi