Herkesin spor yapabilmesi için tesislerin yapılacağını ve amatör spor kulüplerine desteklerinin artacağını dile getirdi. Başkan Eşki, "Daha sağlıklı bir toplum için sporu herkes için ulaşılabilir hale getireceğiz. Bu amaca ulaşmak için yüzme havuzundan, spor komplekslerine pek çok yatırımı planladık. Bornova’da amatör sporun altın çağını yaşayacağı bir dönemi başlatıyoruz" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova'da sporun yaygınlaşması ve daha fazla kişinin spor yapabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Amatör spor kulüplerinin yöneticileriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunan Başkan Eşki, sporun tabana yayılması için çaba harcadıklarını vurguladı. Amatör spor kulüplerine desteklerinin devam edeceğini ve herkesin spor yapabilmesi için altyapı yatırımlarını hayata geçireceklerini belirtti.

Bornova'da sporun gelişimi için yapılan planlar arasında Pınarbaşı ve Karaçam'da iki spor kompleksi inşa edilmesi bulunuyor. Bu komplekslerde futbol, basketbol, voleybol sahaları ve tenis kortları yer alacak. Ayrıca, Işıkkent'teki Muhammet Yıldız Spor Tesisleri'nin tamamen yenilenerek konaklama imkanlarına sahip bir tesis haline getirilmesi planlanıyor. Yapılacak yatırımlar arasında çocukların kolaylıkla ulaşabileceği yüzme havuzlarının inşası ve halı sahaların bakımının yapılması da bulunuyor.

Festiwell 2024 İzmirlileri sağlıklı yaşamla buluşturuyor Festiwell 2024 İzmirlileri sağlıklı yaşamla buluşturuyor

Başkan Eşki, spor alanındaki yatırımlar ve hizmetlerin yanı sıra Bornova'da spora emek vermiş kulüp yöneticileri ve spor adamlarıyla sürekli temas halinde olacaklarını da belirtti.

Muhabir: HABER MERKEZİ