Başkan Ömer Eşki, "Tarımsal kalkınma hedefi doğrultusunda yerel üreticiye her türlü desteği vereceğiz" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle elde edilen meyve fidanları, Eğridere'de dağıtılmaya başlandı.

Efes Selçuk’un göz bebeği | “Dünya Malı-Eksi Bir” filmi seyirciyle buluştu Efes Selçuk’un göz bebeği | “Dünya Malı-Eksi Bir” filmi seyirciyle buluştu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yıl sonuna kadar toplam 10 bin fidanın üreticiye ulaştırılacağını belirtti. Kırsal mahallelerin tarım potansiyeline dikkat çeken Eşki, "Kırsal mahallelerimizi kalkındırmak için yerel üreticimize her türlü desteği vereceğiz. Meyve fidanı dağıtımı da bu amaçla yapacağımız çalışmalardan biri" şeklinde konuştu.

Doğal ürünlerin Dost Market raflarında yer alacağını belirten Başkan Eşki, "Destek verdiğimiz çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünleri Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperetifi aracılığıyla satın alarak üreticimize destek olurken ihtiyaç sahibi Bornovalılar’ın doğal ve sağlıklı gıdalara ulaşımını sağlayacağız. Yetiştirilen bu ürünler kısa süre sonra açmaya başlayacağımız Dost Market raflarında yerini alacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: BÜLTEN