"Aşk-ı Memnu" isimli dizi ile "Çok Güzel Hareketler Bunlar" isimli komedi programı mahkemelik oldu.

ABD Temsilciler Meclisi TikTok Yasağı Onayladı | TikTok Hangi Ülkelerde Yasak? ABD Temsilciler Meclisi TikTok Yasağı Onayladı | TikTok Hangi Ülkelerde Yasak?

Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi harita ve Kadastro Mühendisliği öğrencisi İsmail Sezer, her iki programın da Türk aile yapısını olumsuz etkilediğini, RTÜK'ün de buna göz yumduğunu iddia ederek Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdi.

"Aşk-ı Memnu isimli dizi ve Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği 'Çok Güzel Hareketler Bunlar' isimli komedi programı Anayasa'da yer alan 'ailenin korunması' hükmüne aykırıdır" diyen Sezer, verdiği dilekçeye ilişkin şunları söyledi:

"Programlarda müstehcenlik söz konusudur. Hem Aşkı Memnu dizisinin senaristi, televizyon kanalı sorumluları hakkında şikâyette bulundum. Ayrıca RTÜK başkanı ve üyeleri ile ilgili de görevi kötüye kullanmak ve ihmalden dava açılmasını talep ettim."

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikayet dilekçesi gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Editör: Haber Merkezi