Eyüpspor’u Deplasmanda Devirdi | 3 Puan 3 Golle Geldi Eyüpspor’u Deplasmanda Devirdi | 3 Puan 3 Golle Geldi

11 yaşında Manisaspor ile İzmir’de Altınordu ile yapılan maçlarda ve turnuvalarda dikkat çeken Burak İnce, henüz 11 yaşındayken Altınordu’nun altyapısına katıldı. Turnuvalarda ve maçlarda gösterdiği performans ile Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan’ın dikkatini çeken Burak İnce, “Bir okul turnuvasında sergilediğim başarılı performans sonrasında beden eğitimi öğretmenim beni Manisaspor'a yazdırdı. Manisaspor'da oynarken, İzmir'de Altınordu ile yapılan maçlar ve turnuvalarda yer aldım. Bu turnuvalardan birinde Altınordu'nun Başkanı Seyit Mehmet Özkan, beni izlemek için gelmişti. Gösterdiğim performansla dikkatini çekmiştim. Ödül töreninde bana mikrofon uzatılarak başka bir takıma gitmeyeceğime dair söz vermemi istedi, ben de orada herkesin önünde söz verdim. Ertesi sezon Altınordu'ya transfer oldum ve böylece kariyerim şekillenmeye başladı” dedi.

“BENİM TRANSFERİM İÇİN A TAKIMDAN İKİ OYUNCUYU MANİSASPOR'A VERMİŞTİ”

11 yaşında katıldığı Altınordu’da 15 yaşında profesyonel sözleşme imzalayan İnce, “11 yaşındayken Altınordu altyapısına katıldım. Başkan, benim transferim için A takımdan iki oyuncuyu Manisaspor'a vermişti. İzmir'e ilk defa ailemden uzakta olacaktım, bu yüzden babam yanımda olmak ilk birkaç gün aracında kalarak bana destek oldu. Altınordu'da çeşitli yaş kategorilerinde oynayarak hızla geliştim. 15 yaşında teknik direktörümüz Hüseyin Eroğlu ve başkanımız Seyit Mehmet Özkan, bize profesyonel sözleşme teklif etti. O yaşta böyle bir teklif beklemiyorduk, ancak Altınordu'nun gençlere verdiği önemi bu şekilde bir kez daha anlamış olduk. 15 yaşında profesyonel oldum” ifadelerini kullandı.

“BUGÜNLERE GELMEMDE EN BÜYÜK ETKENLERDEN BİRİ DE ONUN BANA OLAN GÜVENİYDİ”

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu’nun kendisine hep destek olduğunu ve bugünlere gelmesinde en büyük etmenin Eroğlu’nun kendisine güveni olduğunu dile getiren İnce, “Altyapıda, başkanımız Seyit Mehmet Özkan'ın sayesinde hayata dair pek çok tecrübe edindik. Çocukken sadece futbol öğrenmiyorduk; İngilizce derslerinin ardından hayvanlarla ilgileniyor, süt sağma gibi işler yapıyorduk. Gerçekten aklımıza gelen her şeyi deneyimleme fırsatımız oldu. Böylece, bize sadece futbol değil, hayatı da öğretmiş oldular. A Takımla ilk sezonumda güzel bir performans sergiledim. Eskişehirspor’a ilk golümü attığımda hissettiğim mutluluğu tarif etmek zor. Hüseyin hocam ise bana hep güvendi, her zaman destek oldu. Kötü bir performans sergilesem bile, 'Seni oynatmak istiyorum,' diyordu. Bugünlere gelmemde en büyük etkenlerden biri de onun bana olan güveniydi” dedi.

“YENİDEN ÜST LİGLERE ÇIKACAĞINA İNANIYORUM”

Altınordu’da çıktığı 71 karşılaşmada 10 kez rakip fileleri havalandıran ve 3 gol pası vererek gösterdiği performans ile Altınordu’nun en pahalı satışlar listesine 6’ncı sıradan girerek 1.35 Milyon Euro’ya Arminia Bielefeld’e transfer olan İnce, burada çıktığı 8 karşılaşmada gol katkısı sağlayamadı. İnce takımdan ayrıldıktan sonra Altınordu’nun küme düşmesine çok üzüldüğünü söyleyerek, “Haberi duyduğumda gerçekten çok üzüldüm, ancak geçen milli takım arasında bir maçlarını izlemeye gittim. Şu anda takımda daha çok genç oyuncunun şans bulduğunu görüyorum. Başkanımız Seyit Mehmet Özkan'ın da öncelikli hedefi genç oyuncuları oynatmak. Altınordu'nun misyonu bu yönde. Ancak Altınordu'nun yeniden üst liglere çıkacağına inanıyorum” dedi.

Editör: Adnan Karabulut