Kent Yöneticisi Lungelo Mbandazayo ile gerçekleşen görüşmede, İzmir'in projeleri ve iş birliği olanakları masaya yatırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde plan değişikliği kabul edildi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde plan değişikliği kabul edildi

Tugay, ziyaret sırasında İzmir'in kalkınması ve büyümesine yönelik projeleri anlatırken, istihdam alanlarının artırılması ve şehrin potansiyel alanlarının değerlendirilmesi konularına vurgu yaptı. Tarım ve turizm gibi sektörlerde daha fazla girişimci ve işletme ortaya çıkarılmasının önemine işaret eden Tugay, bu süreçte çevresel sorunlarla mücadele ve iklim değişikliği konusunda da şehri daha duyarlı ve dayanıklı hale getirme çabalarının devam edeceğini belirtti. Ulusal ve uluslararası iş birliklerini önemsediklerini vurgulayan Tugay, her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

Kent Yöneticisi Mbandazayo ise Cape Town ve İzmir arasında benzerlikler olduğuna dikkat çekerek, turizm ve kültür alanlarında iş birliğinin önemine vurgu yaptı. İkili ilişkilerin geliştirilmesi ve halkların birbirini daha yakından tanımasının önemine değinen Mbandazayo, Cape Town Belediyesi olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Kaynak: BÜLTEN