İYİ Parti'nin kurucularının yarısından fazlası ayrıldı İYİ Parti'nin kurucularının yarısından fazlası ayrıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, partisinin il başkanlığına yaptığı ziyaret sonrasında ilçe belediye başkan adaylarının katılımıyla gerçekleşen toplantıya katıldı. Toplantı sonrası Tugay, CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel ile Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'yla birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tugay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada 2024 yerel seçimlerinde İzmir’de tarihe geçecek oy oranını hedeflediğini söyledi. 

I M G 1953

HEDEFİM: BUGÜNE KADAR ALINMIŞ EN YÜKSEK OYU ALMAK

"CHP 2019’da seçimi yüzde 58 ile kazandı.  Oy rekoru kıracağınızı söylediniz, oy oranı hedefiniz nedir?" sorusuna yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Bu rakamın daha üzeri” dedi.

Tugay, "Sizin için yüzde kaçın altı başarısızlıktır?" sorusuna ise  “Amacımız seçimi kazanmak… Seçimi kazandığımız oy oranı bizim için başarılı bir sonuçtur. Ama herkes bir hedef koyar, benim de hedefim, tarihe de geçmek açısından bugüne kadar alınmış en yüksek oyu almaktır. Karşıyaka Belediye Başkan Adayı olduğumda bunu yaptım, Büyükşehir’de de yapabileceğimize inanıyorum. Bu sadece benim tek başıma başarabileceğim bir şey değil ama ilçe belediye başkan adaylarımız, il başkanımız, MYK üyelerimiz, ilçe başkanlarımız hep beraber bu duyguyu hissettik. Birlik beraberlik içerisinde olduğumuz zaman çok iyi bir sonuç olacağız. İzmir’in CHP’li belediye başkanlarına ihtiyacı var, soysal demokrat belediyecilik hizmetine ihtiyacı var. Bugüne kadar CHP’li belediye başkanları İzmir’de çok başarılı işler yaptı. Biz çıtayı biraz daha yukarıya çıkarıp daha da başarılı işler yapmak istiyoruz. Aramızda çok güzel bir birlik, beraberlik var. Bu, hedeflediğimiz zafere ulaşana kadar devam edecek" ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 01 30 At 20.02.33

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ