CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek üzere yurttaşları Saraçhane'ye davet etti ancak polis barikatını aşamayınca bir açıklama yaparak geri döndü. İşte detaylar:

Saraçhane'ye Davet ve Polis Engeli

Özgür Özel, 1 Mayıs sabahı yurttaşları Taksim'e yürümek üzere Saraçhane'ye davet etti. Ancak polis barikatını aşamayan gruplar, alandan ayrıldı. İstanbul'daki yoğun güvenlik önlemleri, yürüyüş planlarını etkiledi.

Müzakereler ve Vazgeçiş

CHP Genel Başkanı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve sendikalarla yapılan müzakereler sonrası Taksim'e izin verilmediğini bildirdi. Bu durum, yürüyüşün iptal edilmesine neden oldu.

Sorumluluk ve Parti İmajı

Özgür Özel, Halk TV'ye yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ana muhalefet partisi lideri olarak polisle çatışma görüntüsü vermek istemediklerini belirtti. Türkiye'nin 1. partisi olarak sorumluluklarının farkında olduklarını ve partilerinin imajını korumak adına böyle bir adım atmaktan kaçındıklarını vurguladı.

Geri Dönüş ve Eleştiriler

CHP Genel Başkanı'nın Saraçhane'den ayrılması, bazı eleştirilere neden oldu. Ancak Özgür Özel, partisinin gelecekte ülkeyi yönetecek parti olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını ve bu nedenle polisle çatışma gibi bir durumu provoke etmek istemediklerini dile getirdi.

Özel şu ifadeleri kullandı:

"Biz şu anda Türkiye'nin 1. partisiyiz. Bunun sorumlulukları var. Üstelik gelecekte ülkeyi yönetecek parti olarak sorumluluklarımız çok daha arttı. 31 Mart'ın kazananı olan bir parti olarak varıp da polise verilmiş kanunsuz emre rağmen polisle itişip kakışmak bana da partime de yakışmazdı."

Küçükkaya, CHP Genel Başkanı’na Saraçhane'den ayrılmasında herhangi bir duyum, bilgi, provokasyon ihtimalinin etkili olup olmadığını sordu.

Özel şu yanıtı verdi:

"Bir takım provokasyonların olacağı ve oradaki kitlenin provoke edileceği bir çatışma ortamının oluşturulmaya çalışıldığı aşikardı."

"ÖNEMLİ BiR KAZANIM"

Özgür Özel Saraçhane'deki manzaranın tarihi nitelikte olduğunu vurgularken o fotoğrafı ise şöyle yorumladı:

"Sonuçta 10 yıl sonra ilk kez İstanbul'da 1 Mayıs'ta bir meydanda toplandık. Hem de öyle tek başına falan değil, hem CHP hem DİSK hem TTB hem TMMOB hem KESK gibi daha başka pek çok örgüt bir aradaydı. Beraber görüntü verdi. Bunu örgütlü toplum açısından önemli bir kazanım olarak görüyorum."

İYİ Parti Milletvekili'nden istifa kararı İYİ Parti Milletvekili'nden istifa kararı

“BEN O BARİKATI İLK SEÇİMİ KAZANARAK AŞACAĞIM”

Özgür Özel, Unkapanı'ndaki tarihi Bozdoğan kemerinin önündeki barikata da çok sert tepki gösterdi ve bunun dün itibariyle kayda geçtiğini, hafızalara kazındığını ifade etti.

CHP lideri şöyle konuştu:

"Ben o barikatı kaldıracağım. Ben devletin polisini oradan çekeceğim ama bunu kendisi de halkın çocuğu olan polisle çatışarak yapmayacağım. Ben bunu seçimden 1. parti olarak çıkmış bir genel başkan olarak önümüzdeki ilk seçimi kazanarak yapacağım. Kavga ederek iterek çatışarak değil seçimle yapacağım bunu."

Editör: Nurican ALBAYRAK