İzmir Büyükşehir Belediyesi(İZBB)'nin Cumhuriyet Halk Partili Başkanı Tunç Soyer, partisinin İzmir il yönetimi, ilçe başkanları ve yönetimlerine, 4 buçuk yıllık icraatlerini anlattı. Kültürpark İsmet İnönü Sahnesi'ndeki programda konuşan Başkan Soyer, konuşmasının başında son yıllarda kent, ülke ve dünyada yaşananları aktararak Soyer, yaklaşık üç ay sonra tarihi bir seçime gidildiğini kaydetti. İsim vermeden AK Parti iktidarına yönelik eleştirilerde bulunarak açıklamlarını sürdüren Soyer, "Erk sahipleri; pervasız, bencil ve kifayetsiz muhteris halleriyle bu memleketi bir kere daha ateşe sürüklemek için canla başla çalışıyorlar. Ekonominin, siyasetin ve toplumsal yapımızın bu denli dibe sürüklendiği bir dönemde bunu yapmaya hiç hakları yok. Biliyorum ki yuvamız, çatımız ve kökümüz, Cumhuriyet Halk Partimiz bu hazin tabloyu değiştirmeye muktedirdir. Bizler, Cumhuriyetimizin kalesi olan İzmir’in temsilcileri, ülkemizi içine düştüğü bu dipsiz kuyudan çıkarabilecek çok büyük ve önemli bir gücüz. Bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı olarak görev yaptığım beş yıl boyunca yalnızca CHP’nin, Cumhuriyetin değerlerine inanmakla yetinmedim. Aynı zamanda bu değerleri geliştirmek için çok sayıda icraat yaptık. Çünkü devrimler yapılınca bitmiyor. Onların yaşaması için daima canlı kalmaları, yenilenmeleri ve çağın gereklerine göre güçlendirilmeleri lazım" dedi.

Karşıyaka Çiçek Festivali başladı Karşıyaka Çiçek Festivali başladı

İCRAATLERİNİ ANLATTI

Soyer, "Cumhuriyetimizin kurucusu bize diyor ki 'Her fabrika bir kaledir' Biz bu sözden yola çıkarak dört yılda dört fabrika kurduk; Bayındır Süt Fabrikası, Şaşal Su Fabrikası, Geri Dönüşüm Fabrikası ve Ödemiş Et Entegre Tesisi. Köylerde de zeytinyağı fabrikaları kurmaya devam ediyoruz. Cumhuriyet bize diyor ki 'Bu ülkeyi demir ağlarla öreceğiz'. Biz de İzmir’i beş yılda demir ağlarla ördük. Bu şehirde ne zaman üç metro hattı aynı anda inşa edildi? Narlıdere Metrosunu yüzde 12 seviyesinde aldık. Finansmanını bulduk. İmzaları atsınlar diye saray erkanıyla mücadele ettik. Ve tamamladık. Şubat’ta açıyoruz. Çiğli Tramvayını sıfırdan başlattık. Temelini attık. Finansmanını bulduk. Ve tamamladık. Onu da Şubat’ta açıyoruz. Buca Metrosunu ise tüm engellere, atılmayan imzalara, açılan davalara, yaratılan spekülasyonlara ve ekonomik krize rağmen Buca’ya getirdik. Temelini attık ve dün itibarıyla dev köstebek TBM’leri toprağın altına indirdik. Vaat ettiğimiz günde, vaat ettiğimiz biçimde, önümüzdeki dönemin ortalarında Buca Metrosunu da açacağız" diye konuştu.

"İKİNCİ BAŞKAN YOK"

Cumhuriyet Halk Partililere seslenen Soyer, görev sürecindeki icraatlerini tek tek anlatarak icraatlerini anlatan kitabı gösterdi. Soyer, "Beni bu makama taşıyan ve yüzde 58’lik bir oyla seçilmemi sağlayan seçim beyannamemde 165 proje vaat etmişim. Bu kitapta bu projelerin akıbetini tek tek okuyabilirsiniz. Seçim vaatlerini bu kadar şeffaf bir şekilde masaya yatıran ikinci bir belediye başkanı yok. Bu kitapçıkta paralı trollerin ve bazı hizipçilerin yarattığı algılar yok. Burada sadece olgular ve gerçekler var. 165 vaadim olmuş, 144’ünü tamamlamışız. 14’ünü kısmen tamamlamışız. Yedisini de büyük oranda hükümetin taş koyması nedeniyle yapamamışız. Buna karşılık 15 ilave projeye başlamışız ve tamamlamışız" ifadelerini kullandı.

"BİRİBİRİMİZE SAHİP ÇIKALIM"

Siyasetin bir bayrak yarışı olduğunu dile getiren Soyer, "Siyaset bir ekip işidir. Siyaset kişilerin değil, değerlerin ve hedeflerin yarıştığı bir meydandır. Siyasetin yegane sathı sine-i millettir. Onu kapalı kapıların ardından, menfaat çetelerinin ve popülizmin elinden kurtaracak tek bir güç var. O da biziz. Cumhuriyet Halk Partimiz. Bu zorlu yolda ben en çok siz yoldaşlarıma güveniyorum. Bu ülkede içinde güvenle yaşanan şehirleri ancak biz inşa edebiliriz. Refahın büyümesini ve adil paylaşımını ancak biz sağlayabiliriz. Demokrasiyi yerelde ve tüm Türkiye’de en güçlü şekilde bizler yüceltebiliriz. Gençlere, şiddet gören kadınlara, engellilere ve toplumun tüm dezavantajlı kesimlerine ancak biz sahip çıkabilir ve hiç kimseyi geride bırakmadan sosyal gelişimi sadece biz var edebiliriz. Doğayla uyumu, geçmişten öğrenmeyi ve geleceğin inşasını ancak biz sağlayabiliriz. İnanın bana. Tüm bunları yapmaya yalnızca Cumhuriyet Halk Partimiz muktedirdir. Yeter ki biz ona ve birbirimize sahip çıkalım" şeklinde konuştu.

SOYER'DEN ÖZEL ÇAĞRI

Konuşmasının sonunda ise "Bu ülkede bizi birbirimizden ayıran sebeplerden çok bizi birleştiren değerlerimiz var" diyen Soyer, "Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi işte bu değerleri korumaktır. Onları hiçbir taviz vermeden yaşatmaktır. Bunu hep birlikte, el ele, omuz omuza, büyük bir coşku ve kararlılıkla başaracağız. Üstelik bu büyük ihtiyaç, tıpkı yüzyıl önce olduğu gibi bugün de çok namüsait bir mahiyette ortaya çıkmış olabilir. Bizlerin kutuplaşmasından medet umanlar olabilir. Bunların hiçbiri bizi yıldıramaz. Hiç kimse bizi yüz yıllık Cumhuriyet Halk Partisi yolculuğundan geri döndüremez. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılının ve önümüzdeki yerel seçimlerin bu uğurda tarihi bir mihenk taşı olacağına tüm kalbimle inanıyorum. Zaman bölünme, parçalanma değil, bu zorlu mücadelede Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e ve birbirimize güç verme zamanıdır. İyi ki varsınız, iyi ki birlikte bu yolu yürüyoruz. Daima Cumhuriyet. Daima İzmir!" ifadelerini kullandı.

I M G 0239


"GÜZEL İŞLER YAPMAK BİZİMKİLERİN İŞİ"

Toplantının başında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise "Güzel işler yapmak bizimkilerin işi idi. Onu, dosta düşmana anlatmak bizim işimiz. Bizimkiler başta Tunç başkanımız olmak üzere, hizmet sevdalısı değerli ilçe belediye başkanlarım. Yani 4,5 yıldır vatandaşın dertlerinin yanında olan bizimkiler. Bugün bizimkiler neler yapmış 4,5 yılda detaylı dinlemeye geldik" dedi. Aslanoğlu sözlerinin devamında ise "Şimdi bize düşen 30 belediyenin 30’una ve büyükşehir belediyesine bir kez daha Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları getirmek. Bunun için var gücümüz ile çalışmak. Bizimkilere sahip çıkmak bizim işimiz. Şimdi sıra bizde. Bu partide tartışma bekleyenlere inat, dağınıklık bekleyenlere inat bir aradayız. Baba ocağı her zamanki gibi mutlu, her zamanki gibi huzurlu. Genel başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde ilk seçimimize giriyoruz. Burada her zaman olduğu gibi liderinin yanında, gösterdiği hedef için gece gündüz çalışan parti neferleri var. Burada sabahlara kadar bayrak asan gençlik kollarımız var onları bir alkışlayın lütfen. Burada ev ev gezen kadın kollarımız var onları bir alkışlayın lütfen. Burada Atası’nın izinde, demokrasi aşığı, yorulmak nedir bilmeyen örgüt yöneticilerimiz var. İzmir bir kez daha Sosyal belediyecilik diyecek. Ve bunu biz getireceğiz. Genel Başkanımız Özgür Özel’in dediği gibi ayağa kalkın. Bu zaferi siz kazanacaksınız. Bir kez daha tarih yazacaksınız. Ayağa kalkın. Bu başarı sizin ayağa kalkın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: FATİH ÖZKILINÇ