Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schawabe'nin daveti üzerine Strazburg'a gitti ve burada grup toplantısında konuşma yaptı. Özel, bu ziyaret kapsamında Çipras ile yaklaşık yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Çipras, Özel’i Atina’ya Davet Etti

Görüşmede Çipras, seçim zaferini tebrik ederek, "Çok mutlu olduk, çok sevindik" dedi. Özel ise, "Sizlerin zaferinizde de bizler çok mutlu olmuştuk. Türkiye’nin soluyla Yunanistan’ın solunun barışı ve iyi ilişkileri savunması lazım" şeklinde değerlendirme yaptı.

Erdoğan-Özel görüşmesinden neler çıktı? Erdoğan-Özel görüşmesinden neler çıktı?

Çipras, Özel'i Atina'ya davet ederek, "Haziran ayı içerisinde İstanbul’da bir üniversiteden davet aldım. Bu çerçevede sizinle de görüşmek istiyorum. Bir vakıf kurduk, o vakıf kanalıyla sizleri Atina’da ağırlamak istiyorum. Avrupa’da ve Ege’nin iki yakasında ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, AKPM'deki oturumda eski İngiltere İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn, Özgür Özel'e başarısından dolayı tebriklerini iletti ve gelecekte daha fazla işbirliği yapma fırsatı olduğunu belirtti.

Editör: Haber Ekspres